​Автономізація закладів охорони здоров'я в рамках медичної реформи

07.06.18, 16:00

Для кожної людини важливо, щоб медична допомога була не тільки доступною, а й якісною, і щоб кваліфіковані лікарі працювали всюди – і у малих селах, і у великих містах. Саме з огляду на це втілюється медична реформа, частиною якої є формування спроможної мережі закладів первинної медичної допомоги.

- Спроможна мережа надання первинної медичної допомоги передбачає, що навіть якщо у населеному пункті не буде кабінету лікаря чи амбулаторії, то вони будуть розташовані таким чином, що лікар за необхідності зможе швидко приїхати до пацієнта, - коментує Ярослава Ткаченко, радниця з муніципальних послуг Кіровоградського центру розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEADз Європою».

Пані Ярослава влаштувала на базі Кіровоградського центру розвитку місцевого самоврядування семінар для представників об’єднаних територіальних громад Кіровоградщини на тему «Автономізація закладів охорони здоров'я в рамках медичної реформи».

- Метою проведення заходу стало поглиблення знань службовців ОТГ щодо формування спроможної мережі закладів первинної медичної допомоги. Під час семінару ми зосередили увагу на питаннях автономізації закладів охорони здоров’я в територіальних громадах, - розповідає Ярослава Ткаченко. За її словами, мова йшла про необхідні зміні організаційно-правової форми закладів первинної медичної допомоги та фінансування їх видатків при запровадженні механізму фінансування медичної послуги для конкретного пацієнта.

У Кіровоградському центрі розвитку місцевого самоврядування переконані, що результатом заходу стало підвищення рівня знань та набуття досвіду у сфері реформування первинної медичної допомоги в ОТГ на Кіровоградщині, а отже і подальша автономізація та сталий розвиток для закладів охорони здоров’я.

Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номером: (0522) 32-02-86 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!