​Соціальний працівник: HealthLink – це проект, який прискорює подолання ВІЛ

05.06.18, 16:00

«ВІЛ - це не вирок на смерть. З ВІЛ можна повноцінно жити до глибокої старості і, найголовніше, народжувати здорових дітей. Просто треба дещо змінити свої звички і звикнути до нових, добре харчуватись, приймати терапію, вчасно здавати аналізи на обстеження» - такими словами розпочне розмову із пацієнтами, в яких діагностують ВІЛ, соціальний працівник проекту HealthLink «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ» Катерина Тимошенко.

Для Катерини сфера профілактики та надання соціальної допомоги пацієнтам, в яких виявляють ВІЛ-позитивний статус, - нова. Дівчина за освітою спеціаліст з фізичної реабілітації, а саме – лікувальна фізична культура, масаж, фізіотерапія. Проте у своєму житті ніколи не відмовляла у допомозі.

- Моє життєве кредо: «Якщо одне, два привітних слова зроблять людину щасливою, то треба бути цинічним, щоб відмовити їй в цьому». Я завжди готова прийти на допомогу людині. А в цій благодійній організації – це необхідність. Деякі люди за характером такі, що їх потрібно вести по життю, а власне, коли є ще й проблеми зі здоров’ям, то руки опускаються зовсім… Тому все досить просто: якщо можеш – дій! Про роботу в регіональному відділенні організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» я дізналася із соціальної мережі, де бачила результати проведених різних заходів, читала постійно інформацію про її діяльність. А трохи згодом знайшла оголошення, що організація проводить набір у проект HealthLink «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ», після чого я відправила резюме, а пізніше – успішно пройшла співбесіду, - ділиться Катерина.

Для свого розвитку та поглиблення знань у цій сфері дівчина пройшла тренінги з грант-менеджменту та з використання швидких тестів «Основи консультування і тестування» у Києві, організовані БО «Мережа ЛЖВ», а також онлайн-курси на платформі «Prometheus» на тему «Соціальна робота з людьми, які мають хронічні захворювання».

- Для мене це здобуття нових вмінь і навичок, знань, вдосконалення рівня своєї кваліфікації, професійної підготовленості. Я прагну досягнути позитивних результатів у роботі з ВІЛ-позитивними пацієнтами, а для цього максимально формуватиму прихильність до лікування АРТ-терапією, працюю над зниженням рівня дискримінації серед населення по відношенню до осіб, які мають інфекційні захворювання. Я впевнена, що працюючи у проекті HealthLink, я зможу вплинути на зупинення епідемії в регіоні. Адже HealthLink – це проект, який прискорює подолання ВІЛ в Україні. Головна мета – покращити доступ людей, що живуть з ВІЛ, та груп найвищого ризику щодо інфікування ВІЛ до якісних послуг з профілактики та лікування ВІЛ, - каже Катерина Тимошенко.

Контактна особа: Семененко Вікторія, PR-менеджер КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»

Довідково: Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» реалізує проект HealthLink: «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!