​Завалля переймає досвід Помічної та Соколівки щодо об’єднання громад

17.05.18, 12:00

Цими днями на Кіровоградщині проходить навчальна поїздка для представників та представниць із смт Завалля (Гайворонський район) до Помічнянської ОТГ, що у Добровеличківському районі та до Соколівської ОТГ, що у Кіровоградському районі.

- Організовуючи цей візит, ми ставили собі на меті дати можливість активістам із Завалля більше дізнатися про засади, принципи, виклики і переваги добровільного об’єднання громад, а також обмінятися досвідом із колегами, які вже прийняли таке рішення, - коментує Валентина Шеремет, радниця з децентралізації Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

За її словами, зараз на Кіровоградщині кілька громад знаходяться на стадії прийняття рішень щодо добровільного об’єднання. Всі вони можуть отримати консультації від радників і радниць Центру та під час поїздок ознайомитись із успішними практиками створення спроможних об’єднаних територіальних громад як у Кіровоградській, так і у сусідніх областях.

- Ми завжди надаємо можливість тим, хто знаходиться на шляху до прийняття рішення про створення ОТГ, дізнатися про всі переваги після об’єднання не тільки в центральній садибі, а й в тих селах, які до неї приєднуються. Такі навчання, як от візит представників Завалля до Помічної, Смоліно та сусідніх з ними сіл, якраз і дає уявлення про ситуацію, - коментує Олена Савченко, радниця з питань місцевих фінансів Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

У рамках поїздки заплановано візит у село Помічна Новоукраїнського району та знайомство із виконуючою обов’язки старости Любов’ю Чорновіровою, візит у селах Карлівка та Вишняківка Кіровоградського району та знайомство із виконуючими обов’язки старост – Любов’ю Шевченко та Віктором Шевченко, а також дискусії і презентації на тему «Для чого об’єднуватися громадам? Спростування міфів про децентралізацію» та «Нові фінансові можливості для об’єднаних громад».

- Ми запланували обговорення у форматі «круглого столу» для обміну досвідом між учасниками щодо вирішення проблемних питань при формуванні громад, а також час на дискусії, адже це дає найбільше відповідей на всі питання, які виникають, - розповідає Олег Яременко, директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Від свого імені та від імені Центру розвитку місцевого самоврядування він висловлює глибоку подяку за допомогу в організації візиту керівництву і командам Помічнянської та Соколівської об’єднаних територіальних громад!

Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номерами: (0522) 32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00). Веб-сайт Центру: http://lgdc.org.ua/branch/10



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!