«Сміттєве» питання вкрай важливо вирішувати системно та якнайшвидше

11.04.18, 16:00

До цього часу не створено жодних механізмів для реалізації законодавчої норми про заборону захоронення неперероблених побутових відходів. Поява в населених пунктах спеціалізованих майданчиків для роздільного збору сміття не вирішує проблем переробки та утилізації сміття, яка сьогодні вкрай болюча для усіх українських міст та селищ.

Нагадаємо,. з 1 січня 2018 року вступила в дію законодавча норма про заборону захоронення неперероблених побутових відходів, тобто вже нині всі відходи підлягають переробці в обов’язковому порядку. Забезпечити захоронення лише переробленого сміття зобов’язана місцева влада. Але до цього часу не створено жодних законодавчих механізмів для реалізації цієї норми, «Сміттєве» питання вкрай важливо вирішувати системно та якнайшвидше.» - переконані експерти Асоціації міст України.


Асоціація міст України звернулася до Верховної Ради України з проханням підтримати ухвалення пакету екологічних законопроектів, що забезпечать комплексну реформу поводження з ТПВ в Україні як таких, що: • створять організаційні і фінансові передумови для становлення цивілізованої системи поводження з ТПВ; • стимулюватимуть розвиток галузі, • нададуть повноваження органам місцевого самоврядування для організації переробки та утилізації побутових відходів. (лист АМУ).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!