​Фінансова грамотність та обізнаність: для чого це потрібно?

30.03.18, 14:00

З таким запитанням фахівці обласного центру зайнятості звернулися до безробітних - учасників дводенного тренінгу «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього», що проходив учора, 28 квітня, у Кіровоградському обласному центрі зайнятості.

Учасниця тренінгу пані Наталія повідомила, що навіть і не сподівалася, на те, що зможе дізнатися щось нове, але була приємно здивована тому, що завдяки тренінгу отримала чимало корисної інформації, а здобуті знання допоможуть ефективно планувати і використовувати власний бюджет, приймати виважені фінансові рішення, виходячи зі своїх бажань та уникати при цьому зайвих боргів.

Інший учасник семінару, пан В’ячеслав, у свою чергу додав, що окрім отриманих навичок як використовувати власні кошти, ознайомився з новими положеннями пенсійного законодавства, з етапами підвищення пенсійного віку та страхового стажу, отримав відповіді на свої питання щодо перерахунку пенсій, граничного віку виходу на пенсію та ін.

Тренер програми Віталій Тарнавський підтвердив необхідність проведення подібних заходів для громадян, які належать до вразливих категорій населення, оскільки мають практичний характер. Тренінг – це вид навчання, що спирається на досвід людини, а також передбачає те, що присутні на тренінгу люди, окрім отримання нової інформації, мають можливість одразу використовувати їх на практиці, виробляючи нові навички.

«Ми вважаємо, що фінансова система має ґрунтуватися на потребах людей і працювати для людей. Тому найважливіше для нас – щоб люди довіряли фінансовій системі, знали, що з ними працюватимуть чесно і, що найважливіше у контексті цього проекту, – що вони можуть розібратися із повсякденними питаннями щодо того, як розпоряджатися своїми коштами», – зазначив В. Тарнавський.

Тож від даного тренінгу кожен отримав своє: тренери – досвід роботи з людьми вразливих категорій, учасники – нові знання, які вони зможуть використати на практиці. Слід зазначити, що проведення тренінгу реалізується на території Кіровоградщини у рамках проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» за програмою «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього», яку втілює в життя МБФ «Український жіночий фонд» – Асоціація «Громадські ініціативи», тренерами якої є Любов Лук’янцева та Віталій Тарнавський.


Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи обласного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!