Жіночий рух: порядок денний та дієві комунікаційні інструменти

29.03.18, 16:00

“Комунікації для ефективної адвокації” – таку назву мав тренінг, організований Українським жіночим фондом в рамках проекту “Академія адвокації для жіночого руху”. Разом із більш ніж трьома десятками активісток із різних куточків України, досвід литовських тренерів Маргарити Янкаускайте та Даріуса Матаса вивчала керівниця проектного департаменту Прес-клубу та тренерка ГО “Турбота” Ольга Гріднєва.

Сучасний порядок денний руху за рівність жінок у світі не стає простішим, адже зміни політико-економічної та ціннісно-культурних складових вимагають різних стратегій, а часто і різних союзників.

- Чудова нагода повчитись та поспілкуватись із Маргаритою Янкаускайте, гендерною експерткою з 26-річним досвідом вивчення ґендерних питань та впровадження гендерного мейнстрімінгу на національному рівні. Ми в групі дискутували щодо багатьох питань, які є часто несподіваними, проте мають серйозний вплив на результати планованих кампаній. Зміни, що відбулись у суспільстві протягом останніх 100 років, з одного боку вже є свідоцтвом чималого успіху боротьби жінок за рівні права і можливості, а з іншого – продукують нові виклики, - розповідає Ольга Гріднєва.

Друга частина тренінгу була присвячена комунікаційним стратегіям та плануванню соціальних кампаній. Одним із викликів, що постають перед громадськими організаціями і рухами під час пропагування своїх ідей, є низький рівень медіаграмотності. Розвивати навички критичного мислення та ретельної перевірки фактів – одне з ключових завдань громадських діячів і діячок, на думку литовського тренера Даріуса Матаса, досвідченого журналіста та експерта з прав людини, ґендерної рівності, комунікацій та медіаграмотності.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!