Ініціатива Team Europe запрацювала у Кропивницькому

07.03.18, 12:00

У понеділок, 5 березня 2018 року Представництво Європейського Союзу в Україні презентувало експертів ініціативи Team Europe в Кропивницькому.

- Наразі в Україні лише у п’яти містах працюють команди експертів та експерток Team Europe, і ми раді, що Кропивницький долучився до цієї ініціативи, - наголосив під час вітального слова Давід Стулік, прес-аташе Представництва Європейського Союзу в Україні.

Вікторія Талашкевич, Олександр Левченко та Давід Стулік
Вікторія Талашкевич, Олександр Левченко та Давід Стулік
До складу команди Team Europe у Кропивницькому входять Олександр Левченко (проректор з наукової роботи Центральноукраїнського національного технічного університету), Ольга Гріднєва (керівниця проектного департаменту ГО «Турбота»), Олександр Гавриленко (голова Громадської ради при обласній державній адміністрації), Олександр Мільто (голова Агентства Розвитку Територій), а також Вікторія Талашкевич (радниця з комунікацій Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки програми «U-LEAD з Європою»).

Учасники ініціативи Team Europe у Кропивницькому
Учасники ініціативи Team Europe у Кропивницькому
- Ідея створити таку команду у Кропивницькому виникла минулого року, під час візиту до нашого міста кампанії «Будуймо Європу в Україні!», які презентували різноманітні програми для всіх секторів суспільства, - розповідає Вікторія Талашкевич.

Ініціатива Team Europe об'єднує експертів і фахівців із різних сфер, які прагнуть посилити різносторонні відносини між Україною та ЄС.

– Для мене Team Europe – це група експертів та активних громадян, які підтримують тісну політичну та економічну співпрацю України з ЄС, а також проведення реформ в Україні, - наголосив Олександр Левченко, проректор з наукової роботи Центральноукраїнського національного технічного університету.

Вікторія Талашкевич та Олександр Левченко
Вікторія Талашкевич та Олександр Левченко
- Наразі ми визначили для нашої команди кілька цілей діяльності, а саме зміцнення діалогу між Україною та ЄС на місцевому рівні. Ми готові ділитися ідеями для поширення європейських цінностей та способу життя, а також інформацією про залучення фінансової та технічної допомоги ЄС у кожен куточок Кіровоградщини, - підкреслює Ольга Гріднєва, керівниця проектного департаменту громадської організації «Турбота».

До команди Team Europe можуть долучитися лідери громадської думки та активні громадяни, які поділяють цілі ініціативи, які готові присвячувати ініціативі свій час та досвід, а також ті, хто має ідеї, особисту ініціативу та завзяття для просування європейських цінностей.

Ольга Гріднєва та Олександр Мільто
Ольга Гріднєва та Олександр Мільто
- Ми плануємо дискусії в регіоні щодо європейського вектору розвитку України, а також задля посилення діалогу між тими містами України, де вже діють команди експертів Team Europe, - прогнозує найближчі плани команди Олександр Мільто, голова «Агентства Розвитку Територій».

Давід Стулік та Олександр Гавриленко
Давід Стулік та Олександр Гавриленко
- Найближчим часом ми плануємо працювати над тим, що надавати європейського контексту подіям у регіоні, де це можливо, а також ділитися інформацією про відповідні політики та заходи у ЄС і роз’яснювати громадськості на місцевому рівні про вплив євро інтеграційних реформ та допомогу ЄС Україні, - розкриває плани роботи команди у Кропивницькому Олександр Гавриленко, голова Громадської ради при обласній державній адміністрації.

Більше про роботу команди
Team Europe у Кропивницькому дізнавайтеся на сторінці ініціативи у Фейсбуці. Авторка фото - Олена Карпенко.




  • Вікторія Талашкевич, Олександр Левченко та Давід Стулік
  • Учасники ініціативи Team Europe у Кропивницькому
  • Вікторія Талашкевич та Олександр Левченко
  • Ольга Гріднєва та Олександр Мільто
  • Давід Стулік та Олександр Гавриленко

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!