Банк допоможе кропивничанам виконати конституційний обов’язок

01.02.18, 12:00

З 01 січня 2018 року розпочалась кампанія декларування минулорічних доходів громадян, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов'язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи, або мають право подати декларації для отримання податкової знижки - повідомляє Кропивницька ОДПІ.

Згідно з наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 №556 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859» платник податку може скористатись засобами електронного зв'язку в електронній формі із застосуванням електронного цифрового підпису.

ПриватБанк пропонує усім декларантам скористатися сервісом, що допоможе швидко та правильно заповнити декларації про доходи в електронному вигляді. Послуга формування податкових виписок в електронному вигляді доступна клієнтам через Інтернет-банк Приват24. За допомогою цього сервісу двома кліками можна отримати необхідні для внесення в декларацію виписки про доходи та витрати за рахунками, відкритими в банку.

Наразі можна скористатись сервісом ПриватБанку “Електронно-цифровий підпис” (ЕЦП), за допомогою якого можна подати електронну декларацію про доходи. Замовити сертифікат для підписання декларацій з ЕЦП можна в електронному банкуПриват24, розділ “Усі послуги” > “Бізнес” > “Замовити, додати сертифікат”.

«Аби отримати інформацію для заповнення декларації, не потрібно оббивати пороги податкової. Все можна зробити самостійно у будь-який вільний час, вдома чи в офісі, за кілька хвилин в Приват24, – говорить Раїса Килимниченко, заступник директора Кіровоградського РУ ПриватБанку. – Будьте певні: усі дані передаються лише в зашифрованому вигляді і жодним чином не розголошуються».

Електронне декларування починає активно впроваджуватися в Україні. Ця інновація значно полегшує саму процедуру декларування. Як відомо, перший етап декларування стосувався не усіх жителів держави. А тому вже під час початку другої хвилі було визначено значно більше коло декларантів. Тепер під електронне декларування підпадають не тільки різного роду можновладці, а ще й представники сфери освіти, науки, медицини, тощо.

Нещодавно органи статистики поділилися досить цікавою інформацію: у 2018 році щонайменше 800 тисяч державних службовців повинні будуть подати звітність, що має підтвердити легальність їх прибутків.

Своєчасне декларування доходів та сумлінна сплата податків – це конституційний обов’язок перед своєю державою.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!