​НАБУ підозрює заступника прокурора Франківщини у декларуванні недостовірної інформації

27.01.18, 14:00

Перший заступник прокурора Івано-Францівщини Володимир Торованин задекларував готель як житловий будинок. Так вважають у Національному антикорупційному бюро. Про це пишуть «Наші гроші», посилаючись на видання «Курс».

Як житловий будинок зареєстрований готель «Садиба Бойківчанка». Це з’ясував «Автомайдан». Згідно ж з інформацією туристичних сайтів, готелю 10 років. Він має сім номерів з вартістю проживання від 500 до 1000 гривень на добу. Таким чином, як з’ясували правоохоронці, річний дохід від готелю становить 1,2 мільйони гривень.

Підприємницьку ж діяльність у готелі веде дружина прокурора Оксана Торованин. Це виявили при бронюванні номера – потенційному гостю надіслали карту на ім’я жінки для передплати. Між тим згідно з декларацією вона є начальником управління праці та соцзахисту населення виконкому Яремчанської міськради, і відповідно як держслужбовець не має права вести бізнес.

Кримінальне провадження відкрили у червні минулого року. В подальшому після звернення до правоохоронців громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Автомайдан», до справи були долучені додаткові матеріали та проведено обшук у будинку Торованина.

Детективи НАБУ підозрюють, що Володимир Торованин міг відчужити або передати незадекларовані кошти на користь сторонніх осіб чи сховати у банківських комірках, відкритих на підставних осіб, а можливо, вкласти ці кошти в нерухоме та рухоме майно, яке оформлено на друзів чи знайомих.

Згідно з декларацією Торованина за 2016 рік, річний дохід його, дружини та сина, який теж працює в прокуратурі, разом склав 559 тис грн. (переважно зарплата). Щодо нерухомого майна, то у власності прокурора і його родини - квартира в Івано-Франківську площею 97 кв м, 4 земельні ділянки у селі Суходіл загальною площею 26 соток, 4 ділянки у м. Яремче площею 20 соток та 2 будинки в Яремче 334 кв м та 229 кв м, один з яких використовується для підприємницької діяльності.

За матеріалами видання «Наші гроші» підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!