Купуєте авто? Перевіряйте транспортний засіб!

23.01.18, 12:00

До територіального сервісного центру № 3541 РСЦ МВС в Кіровоградській області звернувся власник автомобіля ВАЗ 21083 з питання перереєстрації транспортного засобу. Під час огляду та проведення експертного дослідження вищевказаного автомобіля встановлено,що первинне ідентифікаційне позначення номера кузова автомобіля змінювалось механічним шляхом (перебивалось). По даному факту відразу було повідомлено правоохоронні органи по лінії «102», а після прибуття на місце слідчо-оперативної групи ТЗ затримано.

Уберегтися від купівлі транспортного засобу з підробленими номерами кузова чи двигуна можна, якщо звернутися до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі – продажу та перереєстрації авто під час якої проводиться огляд ТЗ фахівцем НДЕКЦ МВС. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно і заповнюється адміністратором в електронній формі.

У випадку перереєстрації ТЗ за договором купівлі – продажу, огляд ТЗ фахівцями експертної служби МВС є обов’язковим. За бажанням власника транспортного засобу, на підставі заяви, може бути проведене експертне дослідження ідентифікаційних номерів ТЗ.
Експертний огляд ТЗ працівниками НДЕКЦ МВС проводиться безкоштовно.

При експертному дослідженні експерти визначають достовірність ідентифікаційних номерів ТЗ та реєстраційних документів. За його результатами власник ТЗ отримує відповідний висновок. Це платна послуга, і її вартість залежить від складності експертного дослідження та країни виробника ТЗ (вітчизняного чи іноземного виробництва). Експертне дослідження доцільно обирати в разі, якщо при огляді в експерта виникнуть сумніви в достовірності ідентифікаційних номерів, радять у сервісному центрі МВС.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!