​У десятій частині проаналізованих декларацій луганських посадовців активісти знайшли порушення

24.12.17, 10:00

133 декларації держпосадовців з Луганщини перевірили автивісти Луганської коаліції «Громадяни за прозорість дій влади». 10 відсотків з них суперечать закону «Про запобігання корупції». Про це повідомив керівник проекту «Через декларації до прозорої влади в Луганській області» Артем Шевченко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Активісти перевіряли декларації посадовців Троїцького, Сватівського, Новопсковського та Білокуракинського районів Луганської області. Найбільше порушень знайшли у електронних звітах посадовців Сватівського району: неточності є у 7 із 13 перевірених декларацій. Ще 5 декларантів не надали повну інформацію про власне майно та майно членів родини.

Згідно з аналізом більшість дружин посадовців займаються підприємницькою діяльністю. Найбільший же дохід за 2016 рік отримала дружина голови Білолуцької селищної ради Новопсковського району – вона задекларувала майже 1 мільйон гривень. Активісти вже подали заяви щодо виявлених порушень до Національного агентства з питань запобігання корупції та Національного антикорупційного бюро України.

Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!