Пряничні будиночки готували у Кропивницькому
Пряники у вигляді людей та тварин, а також неймовірної краси пряничні будиночки – це незмінний атрибут Різдва. Ці солодощі мають дуже давню історію, пише сайт "Живи Активно". Перші коржики із житнього борошна з медом знаходили ще в давньому Єгипті, а пряники, до яких ми звикли, почали виробляти в XI столітті, коли купці стали привозити зі Сходу східні прянощі. Цікаво, що перші пряники робили із додаванням звичайного меленого чорного перцю. Зараз же у виробництві пряників використовують корицю, гвоздику, кардамон, тім'ян, душистий перець, імбир та багато інших прянощів.
Ці та інші прянощі використовували і діти та дорослі під час майстер-класу у кафе "Філіжанка". На фото, які зробила Жанна Січкар, видно, як діти роблять будиночки із пряників. Діти робили будиночки не тільки собі, але й рідним, адже пряник – це не просто солодощі, а й чудовий подарунок!
Комментарии
Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!Что мне даст регистрация?