​Київська суддя має коштовний будинок та автомобілі

16.12.17, 10:00

Маєтком, земельною ділянкою та авто офіційно володіє чоловік служителя Феміди Алли Басалаєвої - Олександр Веселий. У деклараціях же самої судді за 2015 та 2016 роки - 28 тис. грн допомоги по догляду за дитиною. Її чоловік за цей період заробив 344 тис. грн. На своє нинішнє робоче місце Алла Басалаєва призначена указом Президента України Віктора Януковича 23 січня 2012 року.

Термін перебування Алли Басалаєвої у Дарницькому райсуді закінчився цього року. Саме тому зараз суддя проходить первинне кваліфікаційне оцінювання, під час якого члени ВККС вирішать, чи здатна Алла Басалаєва вершити правосуддя.

Перш ніж стати суддею, Алла Басалаєва з 2005 року працювала у Центральній виборчій комісії. Сьогодні вона знову намагається повернутися до ЦВК. Вона кандидат на посаду члена комісії від партії «Відродження». В Центральній виборчій комісії працює і чоловік судді – Олександр Веселий. Як вказано у його декларації, він займає посаду завідувача відділом забезпечення розгляду звернень управління юридичного супроводження Реєстру Служби розпорядника Державного реєстру виборців.

Між тим у 2014 році Олександр Миколайович стає власником будинку в Ірпені площею 232 кв. м. І хоча будинок став власністю родича судді лише 3 роки тому, його вартості він так і не вніс в декларацію. Журналісти дізналися, що подібні будинки на цій вулиці коштують близько 180 тис. доларів.

Ще одну ділянку чоловік судді отримав у власність у 2016 році за 23 тис. грн. Розташована вона поблизу будинку. Все рухоме майно також перебуває у власності Олександра Веселого. Він володіє Honda Civic 2008 року випуску та Hyundai Sonata 2010 року. Також у 2016 році Олександр Миколайович задекларував 190 тис. грн заощаджень. Та у жовтні 2017 року Олександр Миколайович продав одне зі своїх авто за 180 тис. грн. А вже через місяць придбав BMW 520 2014 року випуску. Обійшлося це авто чоловіку судді Олександру у 543 тис. грн.

За матеріалами Prosud.info підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!