​«Казавчин Фест» планує розширити свої масштаби

07.12.17, 14:00

У південно-західній частині Кіровоградщини на живописних берегах Південного Бугу в Гайворонському районі розкинулось мальовниче село Казавчин. Тут долина річки чи не найгарніша - вона дуже глибока, а береги, нерівномірно порізані ярами. Відомо, що у 1674 році із загоном козаків під Казавчином стояв Іван Сірко (на честь нього тут названо одну із гір).

Сьогодні це невеличке село з чисельністю населення трохи більше 800 осіб, але Казавчинська сільська рада має амбітні плани щодо розширення свого популярного фестивалю «Казавчин фест», котрий наступного року пройде на цій туристично-привабливій території вже вп’яте. Про це Казавчинський сільський голова Сергій Манзюк нещодавно розповів під час спілкування із експертами «Агентства Розвитку Територій».

- Ми хочемо потужно розвивати Гайворонщину загалом і Казавчин зокрема як туристично-привабливий край, у тому числі – залучати якомога більше учасників, дітей і дорослих, до участі у нашому фестивалі, - говорить Сергій Миколайович.

Необхідно відмітити, що Казавчин має досить потужний туристичний потенціал, оскільки рельєфність території, особливості розташування і звивистий берег річки можуть бути вдало використані для розвитку багатьох видів активного відпочинку, таких як рафтинг, лижні катання, велосипедні маршрути, кемпінги тощо, а історичний факт того, що Сірко тут зупинявся, й відправляв звідси листа, писаного липня 6 дня 1674 року "з військ над Бугом з-під Казавчина" може стати актуальним туристичний брендом на кшталт с. Суботів та хутору Буда.

Казавчинський сільський голова серйозно налаштований на створення спільних проектів з цього приводу із «Агентством Розвитку Територій», тож нещодавно відбулася його зустріч із заступницею голови АРТ Анною Русавською з метою предметного обговорення планів і перспектив співпраці на наступний рік.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!