Кропивницький демонструє найкращу динаміку поліпшення фінансового здоров’я

23.11.17, 16:00

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД, Україна) спільно з Інститутом соціальних та економічних реформ (INEKO, Словаччина) в рамках проекту "Прозорі, фінансово здорові і конкурентоспроможні органи місцевого самоврядування в Україні" за підтримки Посольства США презентували оновлений рейтинг фінансового здоров'я бюджетів міст та регіонів України у вигляді веб-платформи.

Портал містить більше, ніж 35000 даних щодо більше, ніж 73 муніципалітетів. Окрім цього, платформа надає можливість не тільки побачити місце і профіль свого муніципалітету, а й порівняти його з середнім значенням по країні або з іншими муніципалітетами, що створює додаткові можливості щодо пошуку проблем та покращення ефективності фінансового управління бюджетів міст та областей.

"У Кропивницькому спостерігаються певні позитивні зміни, позитивна динаміка, і ми сподіваємось, що вона збережеться. Адже прозорість бюджетного процесу, відкритість самих бюджетів - це інвестиційна привабливість нашого міста, а якщо нам вдасться залучити інвестиції - зросте і рівень життя населення. Тому цими показниками не варто легковажити", - прокоментував результати рейтингу голова Асоціації Політичних Наук, координатор проектів МЦПД в області Дмитро Сінченко.

Експертами були проаналізовані дохідна та видаткові частини кожного з бюджетів, офіційні трансферти, особливості кредитування та фінансування їх дефіцитів. До розрахункових фінансових показників були включені наступні індекси: основний баланс, основний баланс в розрахунку на 1 жителя, прибуток на 1 жителя, залежність місцевого бюджету від місцевих податків та зборів, залежність від фінансової допомоги, податкова спроможність, трансфертна стабільність, бюджетне забезпечення, податкова автономія, коефіцієнти виконання бюджету та забезпечення загального боргу.

Згідно з даними дослідження, найвищий рівень фінансового здоров'я серед міст продемонстрували м. Одеса (8.0 балів із 10 можливих), м. Рівне (7.5) та м. Полтава (7.1). Найнижчі позиції рейтингу зайняли м. Херсон (4.2), м. Черкаси (4.0) та м. Луцьк (3.8).

Найкращу динаміку продемонстрували м. Вінниця, м. Житомир та м. Кропивницький.

Серед областей найкращі показники були у Запорізької (7.3 бали із 10), Черкаської (7.2 бали) та Волинської (7.1 бали) області. Найгірший стан фінансового здоров’я спостерігався у Рівненській (2.1), Дніпропетровській (3.9) та Луганській (4.0) областях. Найкращу динаміку продемонстрували наступні області: Львівська, Чернівецька, Тернопільська.

Прес-служба АПН



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!