Зола Кондур: «Ромська культура має багатий фольклор, але не має писемності»

17.10.17, 10:00

Перша програма «П’ята графа», підготовлена у партнерстві із Прес-клубом реформ за підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва, вийшла в ефірі Громадського радіо у суботу, 14-го жовтня, і була присвячена темі національного етнічного різноманіття в Україні і, зокрема, життю ромів в Україні.

Гостею ефіру була віце-президентка міжнародної благодійної організації «Ромський жіночий фонд «Чіріклі» Зола Кондур. Вона, серед іншого, розповіла, що роми в Україні з’явились дуже-дуже давно – вони кочували у Румунії і Молдові, і так потрапили на територію сьогоднішньої України через Одеську область, яка тоді була Бессарабією.

- Це було давно, і ми вважаємо себе частиною українського суспільства, дуже любимо нашу країну, знаємо і українську мову, і всі традиції, і абсолютно не відрізняємо себе від українців , - говорить пані Зола Кондур.

Дивіться і слухайте програму он-лайн за посиланням:

Дізнавайтеся більше про життя ромів та Фонд «Чіріклі» на офіційному сайті http://www.chirikli.com.ua Хочете перевірити свої знання про етнічне розмаїття? Пройдіть тест! Телефонуйте щосуботи в ефір Громадського радіо (з 11.00 до 12.00) та відповідайте на питання вікторини та вигрівайте призи. Сайт Громадського радіо - https://hromadskeradio.org/ru



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!