Родина Тимошенко заробляє на “кіпрських” ломбардах

14.10.17, 18:00

Сім’я Юлії Тимошенко отримала 2,4 млн грн прибутку від кіпрської компанії Diafox Consulting Limited, на яку в Україні оформлена мережа ломбардів “Дешева готівка”. Центральний офіс ломбарду знаходиться в одній будівлі з депутатською приймальнею Сергія Власенка (БЮТ). По це йдеться у програмі “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Юлія Тимошенко на питання журналістів, чим займається кіпрська компанія і за що отримав кошти її чоловік, відповіла: “Я думаю, що про це варто спитати в чоловіка, я бізнесом не займаюся”.

Ломбард заснований 2013 року і нині мережа “Дешева готівка” нараховує 20 відділень. Прописаний ломбард за адресою вул. Героїв Севастополя 48, оф. 207. В цій будівлі розташований офіс Київського обласного відділення "Батьківщини", голова якої екс-нардеп Костянтин Бондарєв. Сама будівля належить компанії з ім'ям Бондарєва.

Тут же знаходиться приймальня народного депутата від “Батьківщини” Сергія Власенка. Однак сам Сергій Власенко заперечує факт прописки ломбарду в його приймальні. Ані Бондарєв, ані Власенко, ані Тимошенко не надали відповідь щодо кінцевого бенефіціара ломбарду. Хоча згідно із положеннями про ломбардну діяльність у назві ломбарду обов”язково повинен бути зазначений основний акціонер. У випадку з ломбардом “Дешева готівка” кінцевий власник невідомий і Нацкомфінпослуг. Окрім того у мережі є проблеми з “напівкримінальним” обігом принесених предметів: в ході експерименту ломбард готовий був прийняти ювелірні вироби без документів (ідентифікаційного коду і паспорту). У 2008 році Юлія Тимошенко, як очільниця уряду, подала законопроект “Закону про ломбарди і ломбардну діяльність” на розгляд парламентарям. Пропозиція Тимошенко була відкинута Верховною Радою 2014 року. За останній рік лідерка партії задекларувала дохід Олександра Тимошенко 2 млн 770 тис грн та заощадження на загальну суму у приблизно 600 тисяч доларів.

Водночас з декларації зникла низка українських компаній Олександра Тимошенко: зокрема, з 9 задекларованих попереднього року залишилось тільки дві. Більшість інших компаній переоформлені на третіх осіб і виводять на чеський бізнес чоловіка Тимошенко.

Підготовлено ГО ”Інтерньюз-Україна” за матеріалами ГО “ТОМ14” в рамках проекту “Декларації”



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!