У будівлі міськради тренувалися рятувальники

09.10.17, 18:00

Для удосконалення професійної майстерності рятувальників, посилення готовності до дій за призначенням пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС в області постійно проводяться навчання на потенційно небезпечних об’єктах Кіровоградщини. Будівлі з масовим перебуванням людей, які відносяться до класу ПНО, потребують підвищеної уваги щодо належного відпрацювання дій при виникненні надзвичайних ситуацій, оскільки від швидкості, чіткості та правильності прийнятих рішень та вжитих заходів усіх ланок системи пожежної безпеки залежить життя сотень людей.

Минулого тижня тренувальні пожежно-тактичні навчання з ліквідації наслідків НС відбулись в будівлі Кіровоградської міської ради. До тренувань залучався особовий склад 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький.

Навчання відбувались відповідно до плану та за визначеним тактичним задумом: внаслідок короткого замикання електромережі в приміщенні їдальні Кіровоградської міськради виникла пожежа. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вогонь поширився на площу 40 м2. Ситуацію ускладнює, насамперед те, що в робочий час в будівлі зазвичай перебуває до 400 осіб – персонал та відвідувачі. Тож евакуація людей – першочергове завдання пожежно-рятувальних підрозділів.

Після надходження повідомлення чергового оператора міськради про пожежу на місце події невідкладно прибули пожежно-рятувальні підрозділи 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький і здійснили евакуаційні заходи та гасіння умовної пожежі.

Кожна ланка єдиної системи з ліквідації НС відпрацювала дії по своєму напрямку: керівники гасіння пожежі, начальники караулів та оперативних дільниць тренувались швидко та вірно оцінювати обстановку на пожежі, приймати грамотні рішенні щодо подальших кроків по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, керувати діями особового складу та забезпечувати взаємодію із усіма силами й засобами, задіяними до навчань. Штаб здійснював керівництво підрозділами при виконанні завдань за призначенням та організував взаємодію з допоміжними службами і обслуговуючим персоналом будівлі. Рятувальники відпрацювали злагодженість дій оперативних розрахунків, застосування пожежної та аварійно-рятувальної техніки і обладнання. Відповідальні за безпеку праці здійснили контроль за дотриманням особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів правил безпеки праці, а працівники міськради, відповідальні за пожежну безпеку, тренувались здійснювати грамотні першочергові дії при виникненні надзвичайної ситуації.

Поряд з тим пожежно-рятувальним підрозділам ускладнювала виконання своїх завдань за призначенням значна кількість автотранспорту, який був припаркований обабіч доріг навколо будівлі Кіровоградської міської ради, що збільшувало час прибуття підрозділів до місця виклику, заважало встановленню пожежного автомобіля на джерело зовнішнього протипожежного водопостачання та пожежної автодрабини біля будівлі для проведення рятування людей, а це у разі реальної надзвичайної ситуації могло б призвести до людський втрат та значних матеріальних збитків.

Ліквідація умовної пожежі відбулась відповідно до плану тактичних навчань. Накази, розпорядження керівників гасіння пожежі, дії працівників підприємства та особового складу пожежно-рятувальних підрозділів були злагоджені та відповідали тактичному задуму навчань.Загалом до навчань були задіяні 25 чоловіків особового складу та 6 одиниць техніки 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький.

Прес-служба У ДСНС в області




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!