Діти знайомилися з професіями майбутнього - у Центрі військово-патріотичного виховання

05.10.17, 14:00

Упродовж багатьох років Світловодський міськрайонний центр зайнятості тісно співпрацює з центром військово – патріотичного виховання у напрямку формування у вихованців закладу свідомого ставлення до вибору майбутньої професії.

З цією метою використовуються різні форми роботи з учнівською молоддю: профорієнтаційні уроки, групові консультації, конкурси, вікторини, профорієнтаційні ігри, професіографічні зустрічі та екскурсії та ін.

Так, фахівцями міськрайонного центру зайнятості для вихованців центру проведено інтерактивний захід, де діти ознайомилися із професіями, що стануть актуальними в найближчому майбутньому. Серед них: планувальник розумного міста, аеропонік, тестувальник смарт-систем, оператор безпілотного апарату.

Крім того, на зустрічі мова йшла про ті навички, які в майбутньому допоможуть стати успішними незалежно від специфіки чи напряму діяльності – вміння знаходити підхід до людей, переконувати, зберігати позитивне ставлення, вміння вирішувати проблеми, працювати в команді, мати готовність до зміни сфери діяльності, володіти знаннями з декількох галузей та інше.

Слід зазначити, на базі центру працюють гуртки з початково-технічного моделювання, краєзнавчо-туристичні гуртки та спортивного орієнтування. І саме працюючи сьогодні над моделями літаків, кораблів, пізнаючи рідний край, діти набувають навички, які в майбутньому допоможуть стати професіоналами, сформувати в собі якості, що в дорослому житті переростуть в професійно важливі.

О.Бугрим, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Світловодського міськрайонного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!