Жінка на ринку праці: Виклики і успіхи

16.09.17, 12:00

Днями у Компаніївському районному центрі зайнятості за участі директора районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталії Петріченко для зайнятих трудовою діяльністю жінок відбувся семінар «Жінка на ринку праці». Учасниці семінару активно обговорювали питання ефективного пошуку роботи, самопрезентації та самоосвіти, дискутували на тему досягнення балансу між сім’єю та кар’єрою.

Фахівці районного центру зайнятості ознайомили жінок із ситуацією місцевого ринку праці, а також переліком професій, за якими проводиться підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації. Корисною для присутніх стала інформація про професії, за якими здійснюється навчання у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Наталія Петріченко розповіла про таку соціальну послугу, як патронат над дітьми. Присутніх зацікавили питання про порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя та оплата послуг патронатного вихователя, виплата соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя.

За словами Наталії Ярославівни створити сім’ю патронатного вихователя – це не тільки можливість врятувати сім’ю, яка опинилася в складних життєвих обставинах, але й можливість вирішення проблеми власного працевлаштування з достойною грошовою винагородою. Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Також патронатний вихователь отримує соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідно віку на міць.

Захід пройшов у форматі живого спілкування. Учасники заходу дискутували та обмінювалися думками щодо того, як набути впевненості у власних силах, підвищити рівень самооцінки та знайти оптимальні моделі поведінки при вирішенні життєвих проблем, пов’язаних з пошуком роботи.

А.Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Компаніївського районного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!