Премій на 23 мільйони отримали чиновники Мін'юсту

27.08.17, 18:00

Лише за травень та червень 2017-го року вісім чиновників Міністерства юстиції України отримали винагород на більш ніж 23 мільйони гривень. Про це повідомляє сайт «Слово і діло», посилаючись на відповідь Мінюсту на запит журналістів щодо високої зарплати одного із співробітників відомства.

«Стосовно повідомлення про суттєві зміни в майновому стані зазначаємо, що інформація, подана заступником директора департаменту – начальником відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Мін’юсту Іриною Ярушевською, відповідає дійсності», – зазначили в Міністерстві.

За даними відомства, Ярушевська за червень отримала зарплату разом із винагородою у розмірі 1,815 млн грн. Окрім неї, ще семеро співробітників отримали грошові виплати, які перевищували 1 млн грн. Найбільше з цього списку отримав головний держвиконавець відділу примусового виконання рішень департаменту держвиконавчої служби Мін'юсту Іван Нещадим – 8 млн 862 тис. 19 грн (~341 тис. доларів).

Директор цього департаменту Дмитро Поліщук за червень отримав 1 млн 807 тис 121 грн. і 15 коп. У відповіді відомства також зазначено, що на даний час у Мін'юсті працюють над тим, аби внести зміни до нормативно-правових актів стосовно обмеження максимального розміру винагороди. Тим часом, прес-служба Міністерства юстиції вже повідомила, що винагороди посадовцям з департаменту виконавчої служби не є преміями та не потребують додаткових витрат з державного бюджету.

"Розповсюджена інформація щодо виплати премій співробітникам Мін’юсту подана некоректно і є вирваною із контексту офіційної відповіді в.о. державного секретаря Олени Косолапової", – йдеться в повідомленні на сайті відомства.

У Мін’юсті запевняють, що мільйонні суми, які посадовці отримують як додаток до зарплати, – це виконавчий збір, який становить 10% від суми боргу, стягнутого з боржника.

"Виплата винагороди державному виконавцю здійснюється в межах і за рахунок відповідних надходжень до спеціального фонду державного бюджету, що формується з коштів виконавчого збору, стягненого державними виконавцями з боржників, і не потребує додаткових витрат Державного бюджету України", – зазначено у повідомленні прес-служби міністерства.

Зображення: «Слово і діло» Підготовлено ГО “Інтерньюз-Україна” в рамках проекту “Декларації



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!