Lampa.doc: Кропивницький відфестивалив!

16.08.17, 16:00

Три теплі літні вечори поспіль у Кропивницькому на площі біля театру тривав Фестивалю документального кіно просто неба Lampa.doc. До нашого міста завітав вперше та показав під зорями 12 сучасних документальних стрічок, знятих в Україні та Польщі. Представлені фільми були різні за стилістикою та хронометражем (від 7 до 90 хвилин), про абсолютно різних людей – бо метою заходу є розвінчання міфів про документальне кіно, представлення його цікавим, захоплюючим, різноманітним та неординарним.

Спроба привернути увагу до документального кіно у Кропивницькому була успішною, оскільки за три фестивальні дні кінопокази відвідало майже 1000 мешканців міста. Жваво та невимушено пройшов також освітній блок фестивалю Lampa.doc, що складався з двох лекцій про історію документального кіно та сучасні тенденції в ньому від головного редактора видання Moviegram Лук’яна Галкіна. На тему практичного створення фільмів можна було поспілкуватись з молодими режисерками – Олександрою Чупріною та Анастасією Тихою.

Перед початком бесід дівчата показували свої актуальні доробки, фільми «Щоденник» та «Сіріус». А також була можливість поспілкуватись вже з метрами кіно - Олегом Фіалко та Анною Акулевич. Команду й організаторів надихнула допомога в організації фестивалю Обласною радою та Театром ім. Марка Кропивницького, що виявився дуже дружньою і приємною локацією – та, безумовно, реакція глядачів. Отож Фестивалю Lampa.doc 2018 у Кропивницькому бути! До зустрічі через рік!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!