Започаткувала власний бізнес – створила для себе та для подруги робочі місця

05.07.17, 16:00

Сьогодні питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб не втрачає своєї актуальності. Служба зайнятості всіляко сприяє таким особам знайти своє місце на ринку праці, у тому числі шляхом започаткування ними власної справи. Яскравий тому приклад - Тетяна Володимирівна, яка вимушена була переїхати з окупованого Алчевську до Олександрії.

Звернувшись до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні, фахівці запропонували жінці започаткувати власну справу та отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю для розвитку свого бізнесу. Тетяна Володимирівна відвідала низку різнопланових заходів, у т. ч. й інформаційний семінар «Як розпочати свій бізнес?», під час якого отримала більш поглиблену інформацію про порядок започаткування підприємництва. Зрозуміла, що це шанс зайнятися улюбленою справою й самостійно створити для себе робоче місце. Над вибором виду діяльності довго не роздумувала - вирішила відкрити магазин з продажу кормів та аксесуарів для домашніх тварин «Тузік».

Магазин "Тузік"
Магазин "Тузік"
В орендованому приміщенні почала працювати самостійно, та невдовзі виникла потреба в працівникові – продавці непродовольчих товарів. Знову звернулася до служби зайнятості, де вона дізналася про таку послугу, як надання компенсації витрат роботодавцю на оплату праці у випадку працевлаштування зареєстрованого безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центру зайнятості на умовах строкового трудового договору.

Тетяна Володимирівна вирішила скористатися такою допомогою держави. Вона прийняла на роботу продавцем непродовольчих товарів з наданням компенсації витрат на оплату праці Ольгу Василівну, яка також вимушено поїхала з Донбасу. Таким чином, фахівці служби зайнятості допомогли двом особам знайти роботу та стати фінансово самостійними.

текст та фото -
О. Дмитрієнко, провідний фахівець з питань зайнятості Олександрійського міськрайонного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!