«Росинка» святкувала своє 35-річчя у навколосвітній подорожі

16.05.17, 16:00

Справжню навколосвітню подорож «На крилах мрій» влаштував для кропивничан народний художній колектив України хореографічний ансамбль «Росинка» обласного центру дитячої та юнацької творчості. У суботу, 13 травня, на сцені академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького відбулася заключна частина ювілейного концерту «Росинки» з нагоди її 35-річчя.

У цей день зал обласного театру був заповнений вщент. Бажаючих подивитися ювілейну програму колективу, який з року в рік здобуває численні нагороди на міжнародних та всеукраїнських конкурсах і фестивалях, було дуже багато. Значна частина глядачів – випускники «Росинки», адже за ці 35 років хореографічний ансамбль виховав цілу плеяду талановитих танцівників, частина з яких продовжує справу своїх наставників, а решта – безмежно вдячна за яскраві роки дитинства. У день народження «Росинки» вихованці середніх та старших груп колективу разом з педагогами ансамблю подарували гостям захопливу мандрівку світом. Кожен з глядачів вмить став пасажиром спеціального рейсу авіакомпанії «Росинка Airlines».

Латвія, Індія, Німеччина, Туреччина, Ізраїль, Америка, Греція, Молдова– ансамбль познайомив гостей з національними танцями кожної з цих країн. Цікавий сценарій свята (автор сценарію та режисер Юлія Круніч) вражав своєю оригінальністю і водночас легкістю. А вдало підібраний відеоряд (режисер відеомонтажу відмінник освіти України Володимир Чайковський), який був не тільки своєрідним путівником, а й передавав настрій кожного хореографічного твору, дозволив кожному присутньому поринути у світ глибоких почуттів та яскравих образів. Концертна програма «Росинки» складалася з двох десятків найкращих номерів репертуару колективу.

Енергійний «Ірландський танок», красивий і пристрасний «Запальний фламенко», таємничий і заворожуючий «Ліванський танок», бадьорий італійський «Тарантела», зворушливий і ніжний, наче цвіт сакури «Японський танок» та ритуальний танець «У ритмах спекотної Африки» - зал захоплено спостерігав за всім цим дійством і гаряче аплодував талановитим вихованцям ансамблю. Яскравості та феєричності виступам додавало і розмаїття оригінальних костюмів юних артистів. Чи не найбурхливіші овації глядачів викликали хореографічні номери, виконані як під сучасну, так і під українську народну музику. Так, у своємі виступі «Запалимо небо для вас і для себе» ансамбль передав справжню магію та містику гір, дикі танці та гуцульський драйв. А фінальна хореографічна композиція під назвою «Світ без війни» примусила глядача за декілька хвилин пережити справжню зливу емоцій і почуттів.
До речі, постановником цих танців, як і багатьох інших в ювілейній концертній програмі, є засновник «Росинки», її керівник та головний балетмейстер Галина Чайковська (заслужений працівник культури України, відмінник освіти України, кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня). Завершився святковий рейс «Росинки» успішним приземленням літака в Україні і привітаннями колективу та його педагогів. Під час урочистої частини народний депутат України Олександр Горбунов за дорученням Голови Верховної Ради України вручив Галині Чайковській Почесну грамоту та медаль Верховної Ради «За особливі заслуги перед українським народом». Також незмінний художній керівник ансамбля-іменинника була нагороджена Почесною грамотою Кіровоградської обласної державної адміністрації і обласної ради та відзнакою виконавчого комітету Кіровоградської міської ради «За заслуги» І ступеня.

За вагомий особистий внесок у розвиток хореографічного мистецтва міста, створення сприятливих умов для розвитку творчих здібностей у підростаючого покоління, високий професіоналізм та з нагоди 35-річчя від дня заснування колективу педагоги «Росинки» отримали подяки від Кіровоградської обласної ради, міської ради та виконавчого комітету м. Кропивницького, а також грамоти управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації. Відмінники навчання хореографічного ансамблю теж не залишилися без нагород – у цій святковій атмосфері їм вручили подяки та пам’ятні медалі.
Теплі привітання, слова вдячності, щирі побажання, багато подарунків, море квітів, гучні аплодисменти – у залі обласного театру панувала святкова атмосера радості, добра, творчості, натхнення і, звісно ж, любові. Любові «Росинки» до танцю, який для неї давно вже став частиною життя. І любові глядачів до улюбленого колективу, який вкотре зумів кожного гостя ювілейної концертної програми здійняти на крилах мрій. Тож, з днем народження, «Росинко»! Невичерпної енергії, творчого натхнення, незабутніх подорожей та яскравих перемог!

Галина Богомаз-Кулик, фахівець із зв’язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ. Фото: Ігор Демчук



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!