Спортивно-інтелектуальний квест пройшов у тринадцятій школі

16.04.17, 16:00

Нещодавно фахівці Служби порятунку провели навчальну та рухливу гру-змагання у формі квесту для школярів загальноосвітньої школи № 13 м. Кропивницький. Щоб важлива інформація та навички щодо безпечної життєдіяльності добре засвоїлись дітьми, рятувальники розробили сценарій такого заходу, щоб він не був нудним для дітей, а навпаки – веселим, проте не лише розважальним, але й навчальним.

Форма квесту була вибрана невипадково: це змагання, яке дозволяє у повній мірі проявити кмітливість, вправність, а також отримати корисні навички та знання, які знадобляться дітям впродовж усьго життя.

Правила квесту нескладні: команди-учасниці отримують від рятувальника маршрутні карти-листи, за допомогою яких потрібно пройти 6 станцій та виконати певні завдання. Усі випробування пов’язані із темою безпеки життєдіяльності. Діти вчаться надавати першу допомогу при уявному травмуванні під керівництвом медичного працівника, намагаються знайти різні предмети у «задимленому приміщенні», шукають замасковані муляжі вибухонебезпечних предметів та дізнаються, як правильно діяти у випадку виявлення застарілих боєприпасів. Крім того, школярі тренують кмітливість, відгадуючи непрості загадки.

Як показує практика, крім того, що подібні заходи розважають та навчають дітей правилам безпеки життєдіяльності, вони ще й пропагують професію рятувальника, адже прагнення знайти справу свого життя виявляється ще у дитячому віці, повідомляє Прес-служба У ДСНС в області.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!