Новий чемпіон ЦНТУ з "Брейн-рингу"!

14.04.17, 12:00

Наприкінці минулого тижня профспілковий комітет студентів Центральноукраїнського національного технічного університету провів IV чемпіонат університету з інтелектуальної гри «Брейн-ринг». Турнір 2017 року підтримав традицію минулих сезонів, яка полягає у тому, що перемогу на чемпіонаті здобуває команда факультету, який раніше ще не виграв чемпіонат ЦНТУ з брейн-рингу.

Як завжди, підтримку Студпрофкому у проведенні турніру надає Кіровоградська обласна ліга інтелектуального розвитку (КОЛІР), представники якої - Андрій Флоренко та Ольга Гріднєва, - виступають ведучими турніру.


За словами Андрія Флоренко, в різні часи Кіровоградська обласна ліга інтелектуального розвитку допомагала проводити або сама проводила чемпіонати з брейн-рингу в багатьох навчальних закладах нашої області (не не враховуючи окремий чемпіонат міста з гри «Брейн-ринг» серед студентів). У випадку із чемпіонатом ЦНТУ з брейн-рингу добрим знаком є те, що у нашому університеті даний турнір, після його відродження 2014 року, проходить на постійній основі.

«Кожного разу на турніри з брейн-рингу в технічному університеті збирається п’ять або більше команд, – розповідає Андрій Флоренко. – Одні студенти приходять грати, інші – вболівати за гравців, ми бачимо, що ці турніри студентам цікаві! Молоді подобається «Брейн-ринг», це видовищна і захоплююча гра. Про інтерес студентства до брейн-рингу також свідчить й той факт, що багато студентів після внутрішніх чемпіонатів навчальних закладів приходять на загальноміський чемпіонат серед ВНЗ. Зі свого боку, ми із Ольгою раді тому, що за допомогою чемпіонатів навчальних закладів із брейн-рингу проводимо просвітницьку кампанію із залучення студентів до цієї чудової гри, гри, яка дозволяє кожній людини розширити свій кругозір».

Як розповів Андрій Флоренко, для цьогорічного чемпіонату ЦНТУ х гри «Брейн-ринг» було заготовлено майже 100 питань на різноманітну тематику: географія, гумор, актуальні події, архітектура, історія, біографія видатних особистостей тощо. Питання не можна назвати занадто складними, загалом, в грі «Брейн-ринг» більше ціниться кмітливість, реакція, почуття гумору, ніж енциклопедичні знання. Цим забезпечується спортивний інтерес та видовищність брейн-рингу.

В чемпіонаті 2017 року взяли участь шість команд: збірні п’яти факультетів Центральноукраїнського національного технічного університету та команда Кропивницького машинобудівного коледжу ЦНТУ. Команда «VIP-СГМ» факультету сільськогосподарського машинобудування: Катерина Осадча, Олександр Поліщук, Ярослав Минченко, Андрій Меркотан, Станіслав Гринчук.

Призери чемпіонату 2017 року, команда «Без ГМО» машинобудівного коледжу ЦНТУ.
Призери чемпіонату 2017 року, команда «Без ГМО» машинобудівного коледжу ЦНТУ.
Команда «Мачу-Пікчу» факультету економіки та менеджменту: Артем Кадомець, Валерія Ковальова, Вікторія Демчик, Сергій Ставенко, Олександр Щельник. Команда «Отряд Зіброва» факультету обліку та фінансів: Олег Бурлаков, Владислава Федосова, Анна Яцик, Анастасія Кравченко, Вікторія Зеленецька. Команда «Fire» факультету автоматики та енергетики: Павло Котиш, Євгенія Шалова, Анна Грунтова, Віктор Мурчик, Олексій Венгер. Команда «Кодери» механіко-технологічного факультету: Дмитро Казбеков, Максим Грішин, Андрій Сніховський, Дмитро Давиденко, Максим Масян.

Призери чемпіонату 2017 року, команда «Мачу-Пікчу» факультету економіки та менеджменту
Призери чемпіонату 2017 року, команда «Мачу-Пікчу» факультету економіки та менеджменту
Команда «Без ГМО» машинобудівного коледжу ЦНТУ: Алла Ткаченко, Олеся Савченко, Дмитро Кошар, Віталій Струк.

На першому етапі турніру команди було розподілено на дві підгрупи, де вони зіграли один круг, по одному бою (кожен бій складається з п’яти питань) проти супротивників за підгрупами. Переможці підгруп зіграли півфінали, відповідно, переможці півфіналів розіграли титул чемпіонів ЦНТУ з гри «Брейн-ринг» 2017 року. Ним стала команда МТФ «Кодери». Друге місце посіла збірна ФЕМ «Мачу-Пікчу», третє – команда коледжу «Без ГМО». Це перший титул студентів МТФ на турнірі з брейн-рингу в університеті. Нагадаємо, що чемпіонат 2014 року виграла команда факультету обліку та фінансів «WolfGang», турнір 2015 року підкорився команді ФАЕ «Вірна відповідь», а чемпіонами університету з брейн-рингу минулого року стала збірна ФЕМ «Мачу-Пікчу».

За інформацією Студпрофкому ЦНТУ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!