Рятувальники пройшли заняття в теплодимокамері

13.04.17, 12:00

Днями на базі навчального пункту Управління ДСНС України у Кіровоградській області пройшли заняття з особовим складом Кропивницького, Бобринецького та Компаніївського районних підрозділів пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини, які передбачали відпрацювання виконання завдань в засобах індивідуального захисту органів дихання та зору в теплодимокамері.

Неодмінними умовами під час гасіння пожеж є вплив високих температур,орієнтування у задимленому середовищі квартир, житлових будинків, промислових та підвальних приміщень. Щоб відпрацювати необхідні навички для роботи у задимленому та токсичному середовищі, в умовах високих температур та замкнутому просторі, а також задля формування високих вольових та професійно-бойових психологічних якостей, з особовим складом Служби порятунку систематично проводяться навчання в умовах, максимально наближених до реальної надзвичайної події.

У теплодимокамері імітуються місця та впливові фактори пожежі, створюються характерні складнощі та перешкоди з неодмінними елементами несподіванки. В таких умовах співробітники державних пожежно-рятувальних частин області в апаратах захисту органів дихання та бойовому одязі і спорядженні вдосконалюють свою професійну майстерність.

Такі заняття в системі службової підготовки рятувальників займають одне з чільних місць, адже в умовах реальної надзвичайної події чи ситуації немає місця ваганням, нерішучості, зволіканням, оскільки від злагодженості та оперативності дій бойових розрахунків, від уміння кожного окремого бійця орієнтуватися у складній ситуації та приймати відповідальні рішення залежить збереження людського життя, пише Прес-служба У ДСНС в області.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!