Не мовчіть, якщо порушуються ваші права

13.02.17, 16:00

У Кропивницькому активісти розпочинають опитування серед людей з інвалідністю, аби знати: чи порушуються їхні права та чи не відчувають вони дискримінації. Ініціатори опитування - Кіровоградська обласна громадська організація матерів дітей-інвалідів та інвалідів «Серце матері».


Громадські активісти закликають людей з інвалідністю не мовчати, а відкрито заявляти про випадки, де порушуються їхні права. Для цього розроблено онлайн-анкету, в якій потрібно відповісти на кілька питань: чи відчуваєте ви дискримінацію, чи порушувалися останнім часом ваші права, чи зверталися ви до влади з проханням посприяти у вирішенні проблеми, що потрібно змінити, щоб люди не відчували дискримінацію та інші. Онлайн-анкету може заповнити і пересічний містянин, який був свідком порушення прав людей з інвалідністю. Активісти планують також провести письмове опитування серед батьків дітей з інвалідністю, аби також знати, де потерпають діти, де вони стикаються з бар’єрами.

- Ми уважно будемо вивчати всі отримані відповіді. Це дасть нам можливість визначити, де найбільше порушуються права людей з інвалідністю, які саме права. У подальшому ми будемо працювати над їх вирішенням, щоб люди з інвалідністю не відчували у житті «бар’єрів», - розповідає керівник ГО «Серце матері» Людмила Шукрута.

Опитування триватиме протягом лютого і березня. Будуть підбиватися проміжні результати, які також озвучуватимуться публічно. Поки організатори закликають не мовчати, а відкрито говорити про свої права, а для цього варто заповнити онлайн-анкету за посиланням. Отримані результати опитування буде використано для поліпшення ситуації через роботу з владою.

Опитування проходить в рамках проекту «Протидій дискримінації. Захист та просування прав людей з інвалідністю» в рамках другого конкурсу малих грантів «Підтримка місцевих ОГС та громадських ініціативних груп для здійснення демократичних змін в Україні», повідомляє Вікторія Семененко, координатор інформаційної кампанії «Протидій дискримінації. Захист та просування прав людей з інвалідністю» в Кіровоградській області.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!