​Два медзаклади придбали один лікарський препарат за різними цінами

10.02.17, 16:00

Два медичні заклади Кіровоградщини - Кіровоградський обласний кардіологічний диспансер та Кіровоградська міська лікарня швидкої медичної допомоги, придбали у січні у системі «Прозоро» морфін гідлохлорид в одного й того ж постачальника за різними цінами.

- В обох медичних закладах постачальник КП «Кіровоградфармація» Кіровоградської обласної ради. Втім, ціни у нього на морфін гідрохлориду виявилися різними. Кіровоградський обласний кардіодиспансер закупив цей лікарський препарат по 18,10 гривень за ампулу. Удвічі дорожче цей препарат обійшовся для Кіровоградської міської лікарні швидкої медичної допомоги - по 36,90 гривень за ампулу. Відтак, в обласному кардіодиспансері придбали вдвічі більше ампул морфіну гідрохлориду, - коментує аналітик Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» Олена Дмитренко.

Проте, якщо порівнювати закупки морфіну гідлохлориду цими двома медзакладми із іншими, то в середньому виходить суттєва економія, говорить аналітик. Наприклад, Комунальний заклад охорони здоров'я Кам'янської міської ради "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" та Костянтинівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги заплатили за одну ампулу морфіну гідлохлориду понад 45 гривень.

- Але можна говорити і про позитивний випадок, коли у Кропивницькому ціни на морфін є нижчими, ніж середні по Україні. Наприклад, морфін «Калцекс» у січні ЦПМСД №1 купив за майже 11 гривень у постачальника ДАК «Ліки України», тоді як в Україні (методом випадкової вибірки) в середньому за ампулу він коштував 40 гривень, - резюмує висновки моніторингу Олена Дмитренко.

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!