«Чорне та біле мереживо» Олени та Влади Козаченко

09.02.17, 12:00

Відкриття виставки Олени та Влади Козаченко під назвою «Чорне та біле мереживо» відбулося днями у малій галереї Кіровоградського обласного художнього музею – у відділі підліткового читання і організації змістовного дозвілля дітей обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г.Шевченка.

Козаченко Олена Миколаївна народилася 10 грудня 1974 року в м. Олександрія Кіровоградської області. У 1993 році закінчила Олександрійське училище культури за спеціальністю «Бібліотечна справа». Вийшла заміж та переїхала до м. Кіровоград. З 1994 по 2002 рік працювала на АНВКТ «Радій», з 2002 по 2009 – в ТОВ «Сторіччя ЛТД». Все життя, починаючи з шкільних років, малювала.

Молодша донька Олени, Влада, народилась 12 грудня 2003 року в м. Кіровоград. З 2004 року навчається в НВК №34, а з 2015 – в дитячій художній школі ім. О.Осмьоркіна.

Дана виставка, яка є спільним проектом обласного художнього музею, Кіровоградської міської дитячої художньої школи ім. О.Осмьоркіна та обласної бібліотеки для дітей ім. Т. Шевченка, представляє творчість двох поколінь – мами та доньки. Роботи Олени виконані тушшю, вони складні за виконанням, лінії та фактури переплітаються, утворюючи хитромудрі візерунки, які нагадують мереживо. Роботи Влади виконанні в техніці гуаші.

Серед них – один академічний натюрморт, та дві композиції, присвячені морській тематиці. Для її творів характерною є мерехтливе поєднання кольорових плям, яке нагадує живопис художників-імпресіоністів. Сподіваємось, що дана виставка стане гарним стартом для Олени та Влади Козаченко на нелегкому творчому шляху та надихне на подальші творчі пошуки.

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!