Гра-змагання допомагає навчити дітей правилам безпеки

08.02.17, 10:00

Нещодавно фахівці Служби порятунку провели на базі обласної бібліотеки для юнацтва для учнів 5 класу Кіровоградського облкомплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв) захопливу та рухливу гру-змагання у формі квесту. Важлива інформація та навички щодо безпечної життєдіяльності найкраще засвоюються дітьми саме у вигляді цікавої та повчальної гри.

Квест організований відповідно до тематики правил безпеки у зимовий період та проходить таким чином, щоб школярі могли проявити кмітливість, вправність, а також отримали корисні навички та знання, які знадобляться їм впродовж усьго життя.

Відповідно до правил квесту, команди-учасниці повинні за маршрутними листами пройти 6 станцій, на кожній із яких виконати певне завдання. Наприклад, станція «Перша допомога» вимагає правильно надати допомогу «потерпілому» відповідно до завдяння, яке дає фельдшер медико-санітарної частини У ДСНС в області. Етап «Пошукова» теж непростий: у приміщенні замасковані муляжі вибухонебезпечних предметів, які потрібно якнайшвидше знайти.

На станції «Рятувальна» – необхідно уявити себе в задимленому приміщенні, для чого діти із зав’язаними очима повинні знайти якомога більше предметів у кімнаті. А станція «Спритний рятувальник» дає можливість продемонструвати свою спритність та обережність – потрібно пройти якомога швидше із склянкою, зверху на якій лежить повітряна кулька. І переможці, і переможені команди були задоволені в однаковій мірі, адже усі отримали заряд позитиву та гарні подарунки від рятувальників.
&ft12 Як показує практика, подібні заходи розважають та навчають дітей правилам безпеки життєдіяльності, вони ще й пропагують професію рятувальника, адже прагнення знайти справу свого життя виявляється ще у дитячому віці.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!