​Що українці шукали на OLX в 2016 році

19.01.17, 14:00

Команда ресурсу OLX підбила підсумки року та з'ясувала, чим найчастіше цікавилися користувачі і що саме шукали в 2016 році.

На чолі рейтингу опинився iPhone — число запитів різних моделей "яблучного" телефону дозволило йому обійти раніше незмінного лідера запитів українців - "велосипед". Як і раніше, найчастіше iPhone шукали саме з пристроїв на платформі iOS.

В топ-10 увійшли популярні споживчі товари: сукні, босоніжки, кросівки, куртка, туфлі та купальник. Другу половину топ-10 відкриває китайський планшет Jeka JК. Також до рейтингу увійшов ще один бренд — Nike, він зайняв 9 місце.

У рейтингу брендів, крім уже названих, популярні Zara, Adidas, а також фешн-марки Guess, Tommy Hilfiger і Chanel. Інтереси українців в сфері транспорту залишаються стабільними — в основному це засоби пересування для дозвілля або сільського господарства. Перше місце, як завжди, за велосипедом. Відразу за ним — мотоблоки та мінітрактори. Активно шукали також човни, скутери. Часто цікавляться і газобалонним устаткуванням для авто.

У категорії «Електроніка», крім запитів «iPhone» і «Jeka JK», в ТОП потрапили мобільні пристрої — планшети і ноутбуки. При цьому стаціонарні комп'ютери в 10-ку не увійшли. Також цікавилися холодильниками, телевізорами, моніторами та колонками. У десятці лідерів опиналася й модна нині електронна сигарета. Товари для дітей також зберігають увагу користувачів, тим паче, що каталог на OLX — один з найбільших. Користувачам в першу чергу цікаві коляски і комбінезони. Памперси, ходунки та ліжечка також часто шукають.

Цікаво, що суттєві відмінності є між запитами користувачів різних пристроїв. Наприклад, з десктопів частіше шукають предмети для побуту або сільського господарства, а з iPhone — модні бренди та одяг. Серед користувачів Windows Phone лідером пошуку виявився флагман на цій операційній системі — марка Lumia.

Найпопулярніші запити на OLX з мобільних пристроїв за 2016 рік Топ-10 запитів через Android

1. Велосипед 2. Сукня 3. Босоніжки 4. Кросівки 5. Диван 6. Куртка 7. iPhone 8. Туфлі 9. Джинси 10. Купальник

Топ-10 запитів через iOS

1. iPhone 5

2. Сукня

3. Nike

4. Босоніжки

5. iPhone

6. Кросівки

7. Zara

8. Купальник

9. Туфлі

10. Велосипед

Топ-10 запитів через WindowsPhone
1. Велосипед 2. Lumia 3. Сукня 4. Куртка 5. Диван 6. iPhone 7. Кросівки 8. Ноутбук 9. Черевики 10. Обмін

Довідка: OLX (раніше Slando) — сервіс оголошень №1 в Україні. Українська база майданчика налічує понад 12 млн. оголошень і щомісяця поповнюється більш ніж на 3 млн. нових пропозицій. У середньому нове оголошення публікується кожну секунду. Ресурс входить в топ-10 найпопулярніших сайтів серед українців за даними компанії Gemius (Fusion панель, листопад 2016). Кожен другий інтернет-користувач з України відвідує сервіс щонайменше один раз на місяць.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!