Секс під час вагітності?!

18.01.17, 18:00

Довгий час вважалося, що основне призначення жінки народити і виростити дитину, а сексом варто займатися лише для продовження роду. Отже, вагітна жінка не повинна цікавитися чоловіками, а вони нею. Багато сучасних подружніх пар дотримуються іншої думки на цей рахунок і продовжують займатися сексом протягом усіх 40 тижнів. Правда, вони при цьому стикаються з певними труднощами.

Як для жінки, так і для чоловіка «вагітний» і «невагітний» секс істотно відрізняються один від одного. Майбутні мами по-різному реагують на спроби чоловіка виконати свої подружні обов'язки. Одні відчувають ще більше бажання і деколи доводять чоловіка до знемоги. А інші намагаються уникати виконання своїх подружніх обов'язків або йдуть на поводу у коханого, але всім своїм виглядом демонструють, що роблять послугу.

Всім нам зрозуміло, що контрацепція, тобто запобігання можливої вагітності, в цей час не потрібна. Інша справа - питання чистоти і відсутність інфекції. Якщо у вас немає ні кандидозу (молочниці), ні запалення в піхві (зазвичай це з'ясовується за результатами аналізу мазків, який вам роблять в обов'язковому порядку в жіночій консультації під час первинної явки до лікаря), і якщо ваш чоловік (або партнер) також абсолютно здоров (для цього йому потрібно зробити дослідження на мікрофлору статевих шляхів), то ви можете спокійно займатися любов'ю, не користуючись презервативами, але обов'язково дотримуючись звичайні гігієнічні вимоги. Якщо ж результати аналізів хоч трохи насторожують, то презерватив необхідний.

Немає сенсу ні підвищувати ризик інфікування плода, ні піддавати чоловіка (статевого партнера) до ризику зараження кандидозу (молочницею) хоч і не є небезпечними для життя і потенції, навряд чи принесуть йому задоволення і спокій у ваші відносини . Природно, все сказане про використання презервативів поширюється на весь період вагітності. Почнемо з самого головного для жінки - з бажання.

Тут все дуже індивідуально. За існуючою статистикою, тільки у двох з десяти жінок потягу до чоловіка (партнера) збільшується або залишається колишнім. У більшості жінок на початку вагітності лібідо (статевий потяг до особи протилежної статі.) знижується. Адже майбутня мама не відразу адаптується до вагітності. Організму доводиться відчувати досить велике навантаження. Часто жінка стає млявою, апатичною, сонливою, зайво емоційною, плаксивою, дратівливою. У такій ситуації інтимна близькість навряд чи принесе їй задоволення. Тому чоловікові необхідно зрозуміти свою половинку і набратися терпіння.

На початку вагітності небезпечні для сексу ті дні, в які зазвичай настає менструація: звиклий до циклічних змін організм може сприйняти скорочення матки як сигнал до її спорожнення і тоді можуть виникнути маленькі проблемки. На самому початку вагітності, поки груди і живіт ще не збільшилися, жінка може абсолютно безпечно займатися сексом в будь-якій позі, яка влаштовує її і партнера. Однак по мірі того як плід росте, а молочна залоза збільшується , позиції, при яких чоловік зверху, стають все більш незручними і тому неприйнятними. Починаючи з цього часу (зазвичай з 4-го місяця, хоча у деяких жінок цей момент настає трохи раніше) краще вибрати одну з позицій «жінка зверху», або «вхід ззаду», або «на боці». Серед позицій, що об'єднуються загальною назвою «жінка зверху», в період вагітності найкращими є ті, при яких вона лежить на партнері, або зсунувши ноги, або розкинувши їх в сторони, або ті, де вона спирається на коліна. Позиції «вхід ззаду» мають ще одну дуже важливу перевагу: в такому положенні не заважає великий живіт. Коли ж до останнього місяця вагітності статевий акт стає небажаним, ваше кохання не менш яскраво висловлять ласки, дотики. Між іншим, крім класичного акту є інші форми взаємного задоволення, вони залишаються в повному вашому розпорядженні.

Виклики, з якими ви можете зіткнутися підчас «вагітного» сексу та шляхи вирішення їх

Виклик №1. Безперервна зміна настроїв під час вагітності часто пов'язана з різноманітними змінами гормонального фону вагітної жінки. Найчастіше це відчутно в перші місяці вагітності. Адже вашому організму потрібно пристосуватися до змін. Жінка може відчувати підвищену стомлюваність, сонливість, дратівливість. Особливо схильні до цих станів ті, кого «не обійшов стороною» токсикоз. Раптові напади нудоти, запаморочення, швидка стомлюваність, фізичні нездужання не додають гарного настрою, до цього всього ще додати зайнятість жінки – кар'єра та первістки, « не залишу, буду працювати 24 години на добу 7 днів на тиждень». Виникає відчуття власної безпорадності, дратівливість, тривожність, відчуття нерозуміння з боку інших. Настрій жінки під час вагітності мінливий як ніколи, і можливість сексуальних відносин сильно залежить від самопочуття майбутньої мами. Під час сексуального збудження вони можуть навіть заплакати. Рішення проблеми. Дохідливо поясніть чоловікові (партнеру) що ви відчуваєте в даний момент. Адже він при всьому бажанні не може завагітніти. І, отже, не здогадується про ваші страхи та переживання. Досягнення сексуальної гармонії можливо, тільки якщо подружжя будуть уважно ставитися до психологічним і фізичним бажанням один одного. Для чоловіка зараз найголовніше не нехтувати нестійким емоційним станом дружини (партнерки) і не реагувати на її часто необґрунтовані звинувачення. А ви не намагайтеся тримати переживання в собі, інакше вас чекає справжня буря емоцій. Розповідайте чоловікові (партнеру) про всі свої переживання, сумніви і страхи. Сексуальне задоволення можливе тільки в тому випадку, якщо ви повністю довіряєте партнеру. Протягом найближчих дев'яти місяців ваш настрій буде постійно змінюватися, і кожен день ви будете отримувати від сексу нові емоції. Так що не відмовляйтеся від сексу тільки тому, що вчора вам не сподобалося. Як на самому початку статевого життя - шукайте те, що вам приносить найбільше задоволення, а що, навпаки, викликає негативні емоції.


Виклик №2. Чималу роль відіграє психологічний фактор. Адже в ліжку вас вже не двоє, а троє і що б звикнути до цієї думки буде потрібний час. Саме з цієї причини деякі чоловіки сприймають вагітну дружину як матір, а не як жінку. Іноді жінки пояснюють відмову від сексу так: «Мені здається, що дитина з матки постійно за мною спостерігає і оцінює мою поведінку. І в ліжку я не можу розслабитися. Неначе займаєшся сексом на людях ». Але ж більша частина чоловіків реально думають, що дитині в голову «натикаю» І після таких міфів виникають проблеми. Рішення проблеми. Ні для кого не секрет, що дітей не знаходять в капусті. Початок кожного життя дає статевий акт. Аморально займатися сексом у присутності дорослої дитини. Але протягом найближчих 40 тижнів ви з дитиною єдине ціле. Пам'ятайте, малюкові добре тільки тоді, коли добре мамі. У момент оргазму відбувається потужний енергетичний обмін між партнерами. Природно, плід відчуває ці зміни, які благотворно впливають на вагітну жінку і на нього. Наукові дослідження показують, що немовлята, що знаходяться в матці, реагують на сексуальні ігри батьків. За спостереження УЗД видно, як плід реагує на материнський оргазм безладним рухом і прискореним серцебиттям. Під час статевого акту матка починає скорочуватися і для малюка материнський оргазм - це свого роду тренування перед майбутніми пологами.

Виклик №3 Тіло жінки змінюється прямо на очах: живіт набуває просто неймовірних розмірів, груди стають чутливими і при сексуальному збудженні з неї може витікати біла рідина (молозиво). Спроби втілити улюблені сексуальні пози виглядають смішно і нічого крім незручності не доставляють. І замість того, щоб насолоджуватися ласками чоловіка(партнера), вам хочеться його, щонайменше, вдарити. Жінка додає в свою валізку ще нові комплекси, їй же мало старих))) Рішення проблеми. Полюбіть своє вагітне тіло. Ті зміни зовнішності, яких так боїться жінка, для чоловіків є додатковою родзинкою. Багатьох чоловіків вигляд вагітної дружини(партнерки) сильно збуджує. Перестаньте комплексувати з приводу величезного живота. Ви будете повніти поступово, і чоловік встигне пристосуватися до ваших нових розмірів. У найближчі 40 тижнів ви можете пишатися своїм животом, саме до нього будуть звернені основні ласки . Звичайно, у міру збільшення живота вам доведеться проявляти винахідливість у пошуку зручних поз. Але ж різноманітність в сексі тільки вітається. Вагітність - час ніжного і неквапливого сексу без складних акробатичних трюків. А що стосується грудей - не терпіть, якщо ласки чоловіка вам заподіюють біль або дискомфорт. Поясніть коханому, як поводитися з вагітним бюстом. Якщо при порушенні з грудей починає підтікати біла рідина ( молозиво) - купіть собі красиву білизну і не знімайте його в ліжку.


Виклик №4
(основний). Секс небезпечний для дитини. Вважається, що інтимне життя під час вагітності може спровокувати викидень або нашкодити майбутній дитині. З одного боку жінці дуже хочеться зробити приємне чоловікові, а з іншого - страх за дитину не дає повністю розслабитися. І замість того, щоб радіти життю, молода мама або позбавляє чоловіка(партнера) повноцінного сексуального життя, або погоджується на секс тільки заради чоловіка і мучиться від страху за малюка. Рішення проблеми. Вагітність - це не хвороба, але подвійна відповідальність та обережність. Тому деякі обмеження все таки присутні. Секс - це додатковий фактор ризику. Якщо жінка здорова, і вагітність протікає без ускладнень - можна не відмовлятися від повноцінного сексуального життя. Але при цьому необхідно уважно стежити за своїми відчуттями і при найменших сумнівах звертатися до лікаря. Не бійтеся при статевому акті випадково нашкодити дитині: він добре захищений плодовим міхуром і маткою, а навколоплідні води надійно амортизують сильні поштовхи. Необхідно бути впевненою, що партнер не має венеричні захворювання.

Коли секс протипоказаний? Прийняти рішення про те, чи можна вам займатися сексом, повинен спостерігаючий вас лікар. Він повинен пояснити, чому секс протипоказаний і на який період (на визначений «критичний» термін або до кінця вагітності). Якщо вам дано «зелене світло», тобто дозвіл лікаря отримано, ви можете самі вирішувати, чи будете це робити чи ні . І якщо так - то обов'язково прислухайтеся до своїх відчуттів. Якщо після близькості підсилюються або з'являються болі, що тягнуть внизу живота або в попереку, кров'янисті виділення, від сексу треба відмовитися і порадитися з лікарем - на який період це необхідно. Однак якщо ваша вагітність відноситься до категорії «високого ризику», то необхідно відмовитися не тільки від статевих контактів, а й від статевого збудження.


Необхідно утриматися від сексу: • при багатоплідній вагітності (двійня, трійня) лікарі, незалежно від самопочуття майбутньої мами, рекомендують з 20-го тижня відмовитися від статевого життя. Це пов'язано з тим, що при багатоплідній вагітності завжди присутній ризик передчасних пологів, а сексуальне збудження може стимулювати пологову діяльність; • якщо матка постійно перебуває в тонусі. У цьому випадку, незалежно від терміну вагітності, статевий акт може спровокувати скорочення матки і передчасні пологи; • якщо за показаннями УЗД у вас низьке розташування або передлежання плаценти - статевий акт може викликати кровотечу. У цьому випадку лікарі рекомендують відмовитися від поз які забезпечують глибоке проникнення (чоловік ззаду, жінка зверху, і т.д.); • при появі кровотечі або виділень, що мажуть, рекомендується утриматися від сексуальних контактів до візиту до лікаря; • якщо у вас вже були викидні і передчасні пологи або при загрозі викидня, в особливо небезпечні періоди необхідно відмовитися від сексуальних контактів.

При цьому небезпечними вважаються дні передбачуваних менструацій, тобто кожна четвертий тиждень терміну (4-я, 8-а, 12-а, 16-а, і т.д.), а також дати попередніх викиднів; • при будь-яких венеричних захворюваннях, а також у випадках, коли вагітність наступила під час лікування від венеричних хвороб; • за 2-3 тижні до передбачуваного терміну пологів більшість лікарів рекомендують відмовитися від інтимної близькості. При сексуальному збудженні жіночий організм виробляє гормон окситоцин - стимулюючий скорочення матки. Аналогічною дією володіє і чоловічий гормон простагландин, що міститься в спермі. Так що статевий акт безпосередньо перед пологами може викликати перейми . А ось якщо жінка переходжує термін пологів , і в передбачуваний термін пологи не починаються, лікарі, навпаки, радять стимулювати початок родової діяльності за допомогою сексуальних ласк.

Переваги сексу під час вагітності

В інтимному житті під час вагітності крім деяких проблем, існують і особливі переваги: • нарешті ви можете повністю розслабитися і думати тільки про задоволення. Найбільш сприятливим для сексу є другий триместр вагітності: вже пройшов токсикоз, знімається загроза викидня, ви звикли до свого нового стану , але при цьому живіт ще не дуже великий і до пологів досить далеко. • вже з перших тижнів вагітності кровопостачання матки і піхви різко зростає. Відсутність оргазму (аноргазмія) у деяких жінок викликається саме порушенням механізму припливу додаткової крові до матки і статевих органів при збудженні. Таким чином, зміни, що відбулися в судинній системі і інтенсивне кровопостачання матки дозволяють жінкам відчувати оргазми. До того ж відразу після статевого акту, відтік надлишкової крові затягується, тим самим гальмуючи спад сексуальної напруги. Так що вагітні оргазми не тільки більш часті, але і більш тривалі за часом. Якщо вам з якихось причин не хочеться займатися традиційним сексом, не примушуйте себе, навіть заради коханого чоловіка. Щоб народити здорового і спокійного дитини, необхідні тільки позитивні емоції. А через дев'ять місяців все повернеться на свої місця. У той же час не варто повністю позбавляти чоловіка сексуального життя. Завжди можна знайти компроміс, і знайти варіанти сексуальної розрядки і взаємного задоволення без традиційного статевого акту. Вагітність - особливий період в житті пари. Саме зараз майбутнім батькам, як ніколи раніше, необхідно відчувати духовну близькість і підтримку один одного. І часто довірливі бесіди, ніжні дотики і поцілунки приносять набагато більше задоволення, ніж традиційний статевий акт. Розповідайте чоловікові про свої переживання, разом розмовляйте з дитиною і мрійте. Якщо ви благополучно переживете ці дев'ять місяців, то ваша духовна близькість стане ще сильніше, а сім'я - міцніше.

Анна Гришко, акушер-гінеколог, блогер - для сайту "Тусовка"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!