Про права мовою театра

10.12.16, 14:00

Днями у Кіровоградському професійному ліцеї сфери послуг учениці мали змогу побувати і у ролі порушників порядку, і у ролі патрульних. Розповсюджені життєві ституації дівчата "програли" у правовому театрі, а потім, разом із справжніми патрульними поліцейськими проаналізували свої дії та дізнались про правильну поведінку.

Сюжети постановок були такими, які можуть трапитися будь з ким: крадіжка у супермаркеті, розбитий товар, навабні дії з боку охорони магазину - якщо не у ролі прямого фігуранта інциденту, то у якості свідка точно не раз бував кожний.

Права і обов'язки охорони, права покупця - про все це говорили після сценки патрульні. У тому числі і про ситуації, коли поліцію має викликати сам покупець, якого затримує охорона.

Інша історія - нахабна молодь у парку, яка п'є пиво та палить і реакція на це перехожих. Як поводитись із патрулем, на що поліцеські звертають увагу - досить жваву дискусію мали на цю тему. Торкнулись порушення порядку не лише у громадських місцях: дівчата стикаються із "гучними" сусідями у власних будинках також.

Ті, кому не пощастило бути акторками, виступали у якості глядачок, проте тех брадли участь у обговоренні та ставили патрульним питання.

На завершення - традиційні фото і домовленість проводити такі зустрічі регулярно, бо ситуацій, які варто програти спочатку у правовому театрі, щоб потім не "губитися" у реальному житті - чимало.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!