Які лікарні найбільш прозоро витрачають гроші: Аналіз

10.12.16, 12:00

У Міжнародний день боротьби з корупцією громадські активісти Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» розповіли про ефективне витрачання коштів медичними закладами та проблеми у системі «Прозоро».

- За 4 місяці у нашому регіоні медичні заклади провели близько 300 успішних тендерів на суму майже 28, 5 млн. грн. З них економія становить 8% або 2,5 млн. грн. Загалом не всі лікувальні заклади області купують через систему «Прозоро», оскільки закон зобов’язує робити закупівлі в системі від 200 тис грн. Наші лікарні мають такі закупівлі на рік – раз чи два. Всі інші рази вони купують на значно менші суми, тому мають право не проводити їх через систему. Тим не менше є лікарні в регіоні, які користуються системою і закуповують товари від однієї тисячі гривень. Однак є заклади охорони здоров’я, які купують через «Прозоро» продукти харчування, обладнання, техніку. Що стосується спеціалізованих ліків, то їх купує через систему обмежена кількість медзакладів. Наприклад, морфін через «Прозоро» купує лише одна лікарня в області – у Знам’янці, - повідомила журналістам під час прес-сніданку аналітик Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Олена Дмитренко.

Громадські активісти назвали трьох найактивніших у регіоні першопрохідців у системі «Прозоро» серед мед закладів, це - КЗ «Знам'янська міська лікарня ім. А.В. Лисенка», КЗ «ЦПМСД №2 м. Кіровограда», КЗ «Поліклінічне об'єднання м. Кіровограда», яким вручили сертифікати. Знам’янська лікарня ім. Лисенка провела найбільше - 47 завершених договорів і зробила закупівель майже на 2 млн. грн. Цей моніторинг - це продовження акції «Прозорі кишені», яку вони ініціювали серед закладів медицини у серпні в Кропивницькому.

Сьогодні ж вони озвучили: чи всі медики працюють з «прозорими» кишенями. Заодно вони закликали інші медзаклади ефективно працювати у системі «Прозоро» та економити кошти. І як варіант – запропонували навчальний тренінг із залученням всеукраїнських експертів, які поглиблено розкажуть, як працювати у системі, уникаючи корупційної складової.

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!