​Словаччина у Євросоюзі не тільки головує, але й Головну ялинку Брюсселю встановлює

24.11.16, 16:31

Рада Європейського Союзу – це установа, в якій голови та керівники урядів країн-членів ЄС приймають стратегічні рішення. У раді є сім тематичних блоків «міністерств», які стосуються певних галузей, як то сільське господарство, освіта, зовнішні стосунки. Наприклад, минулого тижня міністри іноземних справ обговорювали питання стосунків із Росією та Туреччиною. Про це розповіла учасникам навчального візиту до Брюсселю, який організував для українських журналістів проект «Голос місцевих ЗМІ», експертка Фундації Томсон – болгарська теле-кореспондентка Йовка Дімітрова.

Головуюча у раді країна – а це триває протягом півроку, - відповідає за програму засідань роботи міністрів, графік зустрічей, тощо. А ще зобов’язанням головуючої країни, а зараз це Словаччина, є встановлення… різдвяної ялинки на головній площі у Брюсселі.

Ліси у Словаччині - фото з сайту http://diamond-travel.com.ua
Ліси у Словаччині - фото з сайту http://diamond-travel.com.ua
Наступна за Словаччиною головувати у Раді Євросоюзу буде Мальта. І хоча це маленька країна, але їй доведеться надіслати у Бельгію 300 службовців, які протягом шести місяців будуть виконувати всю цю організаційну рутинну роботу. Читайте також: "Про ключові інституції європейської демократії"


Інколи для окремої країни-члену буває важко працювати з тими чи іншими питаннями, наприклад, для Угорщини було важко працювати з питаннями рибного господарства, тому вони залучили експертів із Ірландії, які опікувалися цими темами. Цікаво, коли Україна увійде в Євросоюз, як будуть відбирати кандидатів до роботи в європейських установах? Якщо ви знаєте англійську, німецьку, французьку мови – готуйте резюме! Читайте також "Як приймають на роботу єврокомісарів?"

текст – Вікторія Талашкевич, для сайту «Тусовка», із Брюсселю, Бельгія



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!