"Зірка" перемогла "Волинь"

21.11.16, 9:24
фото - fczirka.com.ua
фото - fczirka.com.ua

У матчі 15-го туру Ліги Парі-Матч у гості до кропивницької «Зірки» завітала луцька «Волинь». Цей поєдинок був дебютним для Романа Монарьова на посаді в. о. головного тренера нашої команди. І виявився вдалим, завершившись перемогою з рахунком 2:0.

Крім того, ця гра була битвою за «шість очок», адже кропивничани й лучани знаходяться поруч у турнірній таблиці. Перемога нам необхідна була не лише задля реваншу за прикру поразку в першому колі, а й для того, щоб відірватися від опонентів у турнірній таблиці.
У стартовому складі нашої команди, вперше за тривалий період, з’явилися Владислав Лупашко та Дмитро Фатєєв, котрі ще з літа грали за U-21. У запасі були Дмитро Білоног та Олександр Зозуля, котрі також виступали за молодіжний склад «Зірки». Для Зозулі це взагалі було перше потрапляння в заявку першої команди на матч.
Розпочався поєдинок фактично зі штрафного удару у ворота «Зірки». Зі стандарту пробивав Редван Мемешев, але, на щастя для господарів, не влучив у площину воріт. Кропивничани відповіли небезпечною проникною передачею до штрафного майданчика на Джонатана Мойю, але костариканець перебував у положенні поза грою. Після цього, можна сказати, що «Волинь» була дещо активнішою на полі. Саме підопічні Віталія Кварцяного мали біля воріт Євгена Паста кілька стандартів, а як відомо, для високорослих гравців луцької команди стандарти – досить небезпечна зброя. Кропивничани ж більше грали на контратаках і мали кілька небезпечних флангових прострілів. Шкода, що завершити їх влучним ударом нікому не вдавалося.
На 19-й хвилині, після вдалої гри в підкаті, Айтор зазнав пошкодження, тож тренерський штаб нашої команди вимушений був удатися до заміни. Замість іспанця на поле вийшов Павло Полегенько. Господарі ж свій момент створили також, як не дивно, з кутового. Подачу від прапорця ударом головою замкнув Федеріко Перейра, але м’яч пролетів над поперечиною. Після цього класну нагоду мав Артем Фаворов, але зі штрафного удару він влучив точно у «стінку». Загалом же слід відзначити, що ближче до середини першого тайму «Зірка» перехопила ініціативу. Після флангової атаки Артем Сітало не зумів дістатися до м’яча й вийти на ударну позицію. А так момент виглядав дуже перспективним і небезпечним.
Ще одна загроза біля воріт Андрія Марчука виникла після подачі з лівого флангу. Артем Сітало у штрафному майданчику виграв боротьбу в захисника і пробив головою. Цей удар захисник заблокував і, здалося, що оборонець зіграв рукою, та арбітр на «точку» не вказав. Уже в компенсований до першої сорокап’ятихвилинки час, після подачі Ігоря Загальського зі штрафного, вище воріт на дальній стійці пробив Максим Ковальов. Задумка була непогана, але реалізувати її не вдалося. Тож, на перерву суперники відправилися за нульової нічиєї.
Другий тайм розпочався з боротьби в центрі поля. Жодній із команд заволодіти м’ячем ніяк не вдавалося, тому віддати ініціативу комусь із суперників було важко. Нарешті небезпека біля воріт Андрія Марчука виникла на 57-й хвилині. Класний розіграш м’яча призвів до того, що Ігор Загальський опинився на ударній позиції в межах штрафного майданчика, але «вистрілив» над воротами. А вже наступний гострий епізод завершився взяттям воріт. У ході швидкої атаки спочатку Владислав Лупашко знайшов вільного Андрія Бацула, а той змістився змістився в лівого флангу в центр і віддав класну передачу до штрафного майданчика. Сітало м’яч пропустив на Артема Фаворова, якому не склало труднощів забити у другому матчі поспіль – удар у дальній кут повз голкіпера вивів «Зірку» вперед – 1:0.
Господарі продовжували пресингувати та тримати матч під своїм контролем, створюючи моменти й надалі. Зокрема, вдруге у чужому штрафному майданчику Федеріко Перейра виграв верхову боротьбу й замкнув подачу з кутового. Та м’яч полетів точно по центру, й Андрій Марчук без проблем забрав його до рук. А ще супернагоду подвоїти перевагу «Зірки» змарнував Дмитро Білоног, який, замість того, щоб пробити, віддав передачу паралельно лінії воріт, і Артем Сітало не відгукнувся на цю передачу. Та вже за мить 26-й номер нашої команди виправився. Артем Фаворов на лівому фланзі накрутив чи не весь захист волинян і, хоч і мав доволі вигідну позицію для удару, віддав чудовий пас на Білонога. М’яч, після його удару, влучивши у стійку, закотився у ворота – 2:0.
У заключній десятихвилинці «Волинь» ніби й намагалась атакувати, але гострими ці випади не були. Навпаки, це кропивничани мали ще не один шанс відзначитися. Зокрема, Дмитро Білоног цілив у «дев’ятку» зі штрафного з гострого кута – захисник вибив м’яч. Потім, намагався пробити злету в ближній кут – не влучив у отвір воріт. На заключній хвилині основного часу матчу можливість дебютувати у складі першої команди отримав Олександр Зозуля. Захисник замінив Дмитра Фатєєва.
Отож, перемога «Зірки» з рахунком 2:0. Перший свій матч на посту в. о. головного тренера Роман Монарьов завершує перемогою. У турнірній таблиці ми відриваємося від «Волині» на п’ять очок і маємо рівну кількість балів із кам’янською «Сталю», тобто 14. Кам’янці випереджають нас лише за рахунок кращої різниці забитих та пропущених м’ячів.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!