Школярі дізнаються про безпеку життєдіяльності

08.11.16, 12:00

Днями на Кіровоградщині розпочався Тиждень знань безпечної життєдіяльності. Традиційно активну участь у заходах на рівні дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів беруть і фахівці пожежно-рятувальної служби області. Для зацікавлення вихованців садочків та учнів шкіл просвітницькі заходи проходять в ігровій формі із застосуванням пожежної техніки.

Зокрема у гості до учнів навчально-виховного комплексу № 26, що у Кропивницькому, прибули рятувальники, щоб у доступній та захоплюючій формі пояснити дітям, як захистити себе від небезпек у побуті.

У рамках акції під промовистою назвою «Запобігти. Врятувати. Допомогти» рятувальники продемонстрували дітям спосіб евакуації постраждалого із задимленого приміщення, показали роботу ручного комбінованого ствола та ознайомили із оснащенням пожежно-рятувального автомобіля.

Особливу цікавість викликали у дітей конкурси: «Протигаз», «Бойовка», «Влуч у ціль», «Естафета на увагу». Школярі з великим задоволенням змагались у швидкості та правильності одягання протигазу, бойового одягу та влучали в ціль пожежним рукавом.
Не менш захопливою для дітей, особливо для хлопців, була подарована фахівцем групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС в області можливість взяти в руки зразки бойових боєприпасів, які були знайдені та знешкоджені на території області. Школярі мали змогу почути про небезпеку і правила поводження з цими смертельними предметами.

На закінчення акції діти отримали яскраві листівки застережного характеру, які будуть нагадувати про важливі правила поведінки у побуті.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!