Майбутніх перукарів навчали рятувати життя

29.10.16, 14:00

Навчання молоді правилам безпеки є одним із пріоритетних завдань Служби порятунку, адже чим краще людина обізнана в цьому напрямку, тим менше надзвичайних подій виникатиме, тим менше буде постраждалих і загиблих. Тому що саме незнання правил та їх невиконання призводить до трагедій. Тому, 28 жовтня працівники Управління ДСНС в області надали допомогу викладачам Кіровоградського професійного ліцею сфери послуг у проведенні Дня цивільного захисту.

В рамках заходу відбулись тренування за сигналами оповіщення при загрозі та виникненні пожежі, що виникла в результаті терористичного акту. Майбутні працівники побутового обслуговування отримали вичерпну інформацію про пожежі – від маленьких займань до масштабних пожеж, їх причини, способи їх ліквідації та способи порятунку. Викладач навчально-методичного центру цивільного захисту та безпечної життєдіяльності за допомогою слайдів продемонстрував ліцеїстам, як рятуватись, якщо опинились в осередку пожежі, як погасити займання за допомогою підручних засобів, які бувають вогнегасники і як ними користуватись.

Студенти і викладачі здійснили евакуацію з приміщення навчального закладу. Після чого рятувальники чергового відділення, що також взяли участь у заході, продемонстрували порятунок постраждалого через вікно другого поверху за допомогою триколінної драбини, а медичний працівник прокоментував послідовність надання врятованому першої медичної допомоги. На завершення кількагодинного спілкування з рятувальниками, студенти отримали нагоду оглянути оснащення пожежного автомобіля, бойове спорядження та одяг, інструменти, які використовуються під час ліквідації надзвичайних подій. Юнакам та дівчатам роздали листівки з правилами безпеки у різних екстремальних ситуаціях.
Фото і текст -
Прес-служба У ДСНС України в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!