Містяни малювали етюд у ясно-червоних кольорах

31.08.16, 12:00

У суботу, 27 серпня в парку Ковалівський працював літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Цієї суботи відбулася презентація повісті Артура Конан Дойля «Етюд у ясно-червоних кольорах» . Саме цей твір вперше знайомить читача з образом детектива-любителя Шерлока Холмса. До наших відвідувачів були представлені книги Артура Конан Дойля українською, російською мовами, а також збірник повістей мовою оригіналу.

Щоб наблизити гостей до атмосфери головного героя, був створений колаж «Світ Шерлока Холмса». Вивчаючи його, діти і дорослі могли познайомитися з кебом - популярним видом транспорту, поширеним у Великій Британії в XVII–XIX століттях. Саме цей транспорт багаторазово згадується в творах Артура Конан Дойла про Шерлока Холмса. Також на колажі можна було побачити улюблені предмети Шерлока Холмса, які були незамінними помічниками при розкриті злочинів.

А за допомогою карти тогочасного Лондона можна було віднайти адресу, за якою мешкав головний герой - Бейкер-стріт 221б, чи переміститися в сучасний лондонський будинок-музей легендарного Шерлока Холмса.

Відвідувачам були запропоновані різні вправи для розвитку дедукції (метод умовиводу Шерлока Холмса): знайти зайве число, запам’ятати і відтворити слова в правильній послідовності, навести аналогії та ін.

Відповідаючи правильно на питання вікторини по повісті «Етюд у ясно-червоних кольорах», гості отримували призи і «медаль Шерлока Холмса». А діти із задоволенням розфарбовували розмальовки із зображенням головних героїв повістей Артура Конан Дойля.

Майже 20 гостей завітали до «Бібліотеки під зеленими вітрилами» в останню суботу літа. Слід відмітити, що більшість з них добре знайомі з творчістю Артура Конан Дойля: хтось читав книги, а дехто надає перевагу фільмам. Як би там не було, але Шерлок Холмс став улюбленим героєм багатьох. Незвичайна логіка, спостережливість, увага до найдрібніших деталей, порядність і шляхетність привертають до цього героя увагу людей різного віку.

В першу суботу вересня буде презентовано роман «Поліанна» Еліонор Портер. Книга вчить добру і оптимізму, вмінню радіти і любити по-справжньому.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!