Безпечна мандрівка для дітлахів

27.08.16, 12:00

Пізнавальні заходи для дітей впродовж усього літа проводили працівники обласного Управління Державної служби із надзвичайних ситуацій Кіровоградщини. Так, днями акцію «Безпечна мандрівка» рятувальники провели у дитячому садочку «Гномик», що у м.Кропивницькому.

На хлопчиків та дівчаток чекала цікава програма, багато конкурсів та нових знань. У маршруті подорожі було й ознайомлення з професією рятувальника. Діти з захопленням дивилися як працівники Другої державної пожежно-рятувальної частини м.Кропивницького подолали «пожежу» і в лічені хвилини вогнище, яке навмисно розпалили на майданчику, вже повністю згасло. Рятувальники розповіли дітям з яких причин найчастіше виникаються займання. Але детальніше зупинилися на тому, чому не можна пустувати з сірниками та запальничками.
Дітлахи закріпили свої знання під час зупинки «Загадкової», назва якої говорить сама за себе. Під час конкурсних завдань вправлялися діти не лише в кмітливості, а й у спритності, тож нудьгувати не довелося нікому. Гості також нагадали дітям як безпечно поводитися з різноманітними побутовими предметами і навчили як користуватися протигазом. Багато вихованців дитячого садка виявили бажання поближче роздивитися пожежний автомобіль, тож рятувальники не відмовили у цьому дитячому проханні. Проте найбільший ажіотаж викликала можливість посидіти за кермом авто, тому водій на декілька хвилин поступився своїм місцем. Але головне, що завдяки «Безпечній мандрівці» діти засвоїли елементарні правила про безпечну поведінку та вже змалечку усвідомлять їх значення для кожної людини. Тим більше, що разом з батьками та вихователями поради можна буде нагадати, прочитавши листівки, що надали цього дня рятувальники.
Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!