Перспективи на ринку праці: Естонський досвід

23.08.16, 14:00

Правозахисна програма для внутрішньо переміщених осіб «Перспективи на ринку праці» стартувала у трьох областях України за ініціативи громадської організації «Фундація Прав Людини» у партнерстві із Естонським жіночим ресурсним центром (ENUT) – за підтримки Посольства Естонії в Україні.

Проект спрямовано на сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб у Кіровоградській, Запорізькій та Львівській областях - із використанням досвіду Естонії. На загальноукраїнському рівні керує проектом «Фундація прав людини», яка рік тому провела безпрецедентний моніторинг дотримання прав людини по відношенню до переселенців із інвалідністю. Загалом, впродовж майже п’ятнадцяти років, ця правозахисна організація реалізувала 130 проектів у двадцяти регіонах України.

- У нашій роботі ми активно долучаємо партнерські організації із регіонів. Тобто надаємо інтелектуальні та матеріальні ресурси, запрошуємо експертів і створюємо таку собі конфедерацію для вирішення завдань того чи іншого проекту. Із деякими регіональними громадськими організаціями ми співпрацюємо вже понад десять років, адже вони краще розуміють потреби громад на місцях, – розповідає Євген Фомін.

Координатором проекту у місті Кропивницький та у Кіровоградській області буде громадська організація «Турбота». Її волонтери вже побували на установчій школі у місті Кип’ячка (Київська область), у тренінговому центрі «Mama Cares» та познайомилися із філософією програми та естонськими колегами, які передаватимуть свій досвід українським колегам і внутрішньо переміщеним особам.

Команда, що працюватиме за проектом на Кіровоградщині
Команда, що працюватиме за проектом на Кіровоградщині
Вже найближчим часом – у вересні та жовтні, - у трьох областях України пройдуть інформаційні сесій за участі представників Посольства Естонії та експертів «Фундації Прав Людини», а далі і триденні навчальні семінари для внутрішньо переміщених осіб за участі естонських експертів.

- Новим для нас буде використання моделі менторства в інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеву громаду та орієнтування їх на ринку праці. Цей досвід – співпраці відомих місцевих менторів та переселенців, - успішно працює в Естонії і, очевидно, буде корисним для українців, - переконана експерт проекту на Кіровоградщині Вікторія Талашкевич.

Слідкуйте за перебігом проекту у групі «Фундації Прав Людини» на Facebook.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!