Чехочинські творчі зустрічі пройшли за участі кропивничан

07.08.16, 10:00

Переможці фестивалю-конкурсу «Золотий птах» для дітей та молоді з особливими потребами представляли Україну на ювілейному ХХ Міжнародному пісенному фестивалі «Чехочинські творчі зустрічі» який організував Фонд ініціатив для людей з обмеженими можливостями «PRO OMNIDUS» (Республіка Польща).

- Хочу сказати, що разом з нами в нашій делегації був і хлопчик з Москви-Сашко разом з мамою Оксаною..такий вийшов у нас союз Україна з Росією, без політики. Зустрічав нашу українську делегацію в Варшаві пан Мірек - керівник фестивалю, добрий та мовчазний, - розповідає голова обласної організації інвалідів "Народна академія творчості" Ельміра Небесна.

Два тижня в польському місті Чехочинек пролетіли дуже швидко за щоденними заняттями з чудовими інструкторами по співу, концертами . Поселились учасники із Кропивницького у реабілітаційному центрі м. Чехочинек "Теодорка", де і познайомились з привітною господинею пані Басею.

Більше тижня у всіх учасників фестивалю "Чехочинські творчі зустрічи" були двічі на день індивідуальні заняття по вокалу з інструкторами по співу, які приїхали з різних куточків Польші. Ці заняття дали нові знання кожній дитині, хоча вони розмовляли на різних, але таких схожих мовах і розуміли одне одного.

Перший концерт дітей та молоді був у казковому місті Торуні, хоча пішов дощ, але на спів посходились люди. Два дні змагань в літньому театрі "Мушля" під оркестр Артура Грудзінського залишаться у пам"яті надовго.

- Хочу подякувати пану Артуру, адже до кожної пісні виконавців він створив оркестрову композицію. Привітати учасників 20 пісенного фестивалю для дітей та молоді з особливими потребами приїхав відомий польський гурт " Feel" з Петром Купічем та відома польська скрипалька Магдалена Шиманська. Закінчився фінальний концерт яскравим лазерним шоу. Я вдячна організаторами фестивалю-конкурсу "Золотий птах" громадській організації «Центр «Культурна cтратегія - ХХІ», торгової марки «RUTA» та культурному центру «Галерея - ХХІ». засновниці фестивалю, дизайнеру TM «RUTA» Людмилі Бушинській за можливість українським дітям отримати такий цінний досвід за кордоном. А маленька команда з м.Кропивницька (Кіровоград) щиро вдячна "Благодійному фонду Ярослава Бублика" та Голові Спілки Вірмен України в Кіровоградській області Тіграну Хачатряну за таку важливу підтримку в організації поїздки!!! Хочу ще раз подякувати пану Міреку за чудову зустріч , гостинність і приємно про­ведений час, - каже голова обласної організації інвалідів "Народна академія творчості" Ельміра Небесна.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!