Літо, спека і… миттєва подорож з минулого в майбутнє

27.07.16, 16:00

27 липня 2016 року розпочався дводенний експрес-курс «Літня школа молодого бібліотекаря». До обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського завітали фахівці майже з усіх районів області – працівники районних і сільських книгозбірень. Учасників школи одразу занурили в дивовижні захоплення. Першим відкриттям стала колекція славнозвісного колекціонера Олександра Ільїна, книжкова частина якої зберігається у бібліотечному відділі рідкісних і цінних видань.

Не даючи оговтатися від книг 300-400-річної давнини, учасники школи одразу поруч в іншому відділі потрапили в ХХІ століття – креативний простір. Поки на екрані демонструвалися рекламні можливості нових інформаційних технологій, бібліотечний 3D–принтер уже друкував пластикову поробку.

Програма школи складена так, щоб сільські бібліотекарі не стомлювалися вражатися. Заміть традиційного огляду книг на зустріч з запрошеними завітали відома популярна письменниця Ольга Полєвіна та поет і перекладач зі Знам’янки Олександр Архангельський. Їм можна було поставити питання і поспілкуватися про секрети творчості.

Сьогодні і завтра «школярів» очікують ознайомлення з новими фаховими методиками роботи, цікаві майстер-класи, а ще безліч нових знайомств і позитивне спілкування.

Світлана Приймак, тренер «Літньої школи молодих бібліотекарів» ОУНБ ім. Д. Чижевського



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!