Четвероногі "стиляги"

08.07.16, 18:00

Днями у Кіровоградському обласному художньому музеї у рамках «Творчої майстерні» був проведений майстер-клас зі стилізації «Четвероногі стиляги».

Майстер-клас «Четвероногі стиляги» було присвячено стилізації природних форм, а саме малюванню жителів тваринного світу. Учасники майстер-класу зображували казкових тваринок, змінюючи та стилізуючи їх із запропонованих фотокарток.

Стилізація – це процес узагальнення предмета за формою та кольором, метою якого є підкреслення найвиразніших рис. Для неї характерні узагальнення форми, спрощення конструкції, зміна характеру форми на декоративну, перетворення об’ємної форми на площинну.
У своїх роботах відвідувачі творчо опрацювали образи тваринок, створюючи якісно нових істот незвичайних кольорів та форм, а також придумували історію та сюжет у своїх композиціях. Результатом майстер-класу стали власноруч намальовані картини, у яких юним худождникам вдалося втілити атмосферу незабутньої казки і дитячого свята. Дуже приємно, що учасники у своїх роботах не просто розкрили тему заходу, а створили цілі міні-світи, кожен зі своєю історією: велетень кіт, що сидить у засідці посеред лісу, черепаха, що подорожує світом та сова, що здійснила смачний наліт на яблуневе дерево. Дивишся на них і стає дійсно цікаво, що ж буде далі. Споглядати такі роботи по-справжньому весело!

Богдан Мороз – художник І категорії відділу музею − картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!