Кіровоград масштабно відсвяткував День Європи

21.05.16, 18:00

20 травня 2016 року вже всьоме відбувся фестиваль євроклубів Кіровоградщини “Єврофест-2016”. Організаторами фестивалю були управління освіти, науки, молоді та спорту, управління комунікацій з громадськістю, управління інформаційної діяльності, департамент економічного розвитку і торгівлі Кіровоградської облдержадміністрації, управління освіти, управління економіки, управління культури, відділ сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, Рада євроклубів Кіровоградщини КОЦДЮТ, Центр європейської інформації Кіровоградської обласної наукової бібліотеки ім. Д. І. Чижевського, ГО “Молодіжне громадське об’єднання “Центр”, “YMCAUKRAINE”, пункт Європейської інформації “Читай, слухай, дізнавайся про Європу” Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва, за підтримки Представництва ЄС в Україні, Корпус Миру США в Україні, Фундації “Відкрите суспільство”, міжнародного агентства “Погляд – NEXT”, Київського міжнародного університету.
“Єврофест-2016” об’єднав 34 євроклуба Кіровоградщини, ГО “Полонія”, ГО “Нашіте Хора”, ГО “САУ в Кіровоградській області”, ГО “Розвиток”. Урочисте відкриття Єврофесту розпочалось на площі біля міської ради підняттям прапорів України та Європейського союзу у музичному супроводі народного художнього колективу оркестру духових інструментів “Зміна” (художній керівник – О. Ніщеменко). А продовжився у Ковалівському парку, який перетворився на справжнє Європейське містечко. В цей день слова вітання пролунали від С. Коваленка, першого заступника голови обласної державної адміністрації, та С. Бойка – секретаря міської ради. У кожному куточку мальовничого парку причаїлись цікаві та пізнавальні майданчики. З майстринями обласного ЦДЮТ діти власноруч навчались виготовляти ляльки-мотанки, вироби з вовни, солоного тіста, а також поробки у техніках тінго та квілінг. Красуні поліпшили зовнішній вигляд гарними зачісками та тематичним боді-артом. У інформаційних та ігрових палатках усі охочі дізнавались про реальні можливості навчання та волонтерства в Європі. Надзвичайно пізнавальними були презентації особливостей культури країн Європейського Союзу від євроклубів Кіровоградщини та національних товариств. Так учасники євроклубів долучились до тематичної квест-гри. Кожен знайшов собі справу за вподобанням. Ерудити зосередились на цікавих іграх та вікторинах від міжнародного агентства “Погляд-NEXT”. Юні актори взяли активну участь у діяльності форум-театру, продемонструвавши міні-етюди на тему європейських цінностей. На станції “Спорт-квест” діти проходили веселі естафети разом із ігротехніками – вихованцями народного художнього колективу театру-студії “Маска” (художній керівник – Відмінник освіти України Н. Фільченкова, керівник – Відмінник освіти України О. Руднік). Виставка кращих малюнків та плакатів талановитої молоді висвітила найоригінальніші думки підростаючого покоління за темою “Відкриваємо Європу”. У рамках роботи Європейського містечка активно працював дискусійний клуб “Угода про асоціацію: які можливості вона відкриває” та інтерактивний стенд опитування, де діти залишили свої враження та побажання.
У фіналі фестивалю С. Янкул та С. Данілов – представники управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації та О. Журавльова, представник міського відділу освіти Кіровоградської міської ради нагородили переможців дипломами та цінними подарунками найактивніші євроклуби з Долинського, Знам’янського, Новоархангельського, Новомиргородського. Олександрівського, Олександрійського та Устинівського районів, а також шкіл, ліцеїв та Центру дитячої та юнацької творчості м. Кіровограда. Атмосферу свята дітям закріпила колективна дегустація смачного морозива.
Кожному учаснику на згадку про сьомий “Єврофест” залишаться приємні враження та оригінальні фотокартки з живими скульптурами – вихованцями театру-студії “Маска” (керівник – І. Валуйко).

Яніна Ликова, фахівець із зв’язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!