​Активісти мережі ЛЖВ: 100% лікування = 100% безпечна кров

13.05.16, 16:00

13 травня активісти Всеукраїнської мережі ЛЖВ принесли на прес-конференцію справжню кров ВІЛ+ людей, які приймають АРВ-терапію. Кров ВІЛ+ людини, яка приймає АРВ-терапію безпечна для оточуючих. 100% забезпечення терапією пацієнтів допоможе зупинити епідемію ВІЛ/СНІДу в Україні уже за декілька років.

- Досить викидати гроші в топку для боротьби з епідемією ВІЛ/СНІД. Це лише ілюзія боротьби. Тільки 100% лікування дасть 100% результат і 100% зупинку епідемії. Сьогодні у Кіровоградській області під медичним наглядом знаходяться 2420 ВІЛ+ людей, із них АРВ-терапію отримує 1074, - сказав заступник керівника Кіровоградського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Володимир Бочаров-Туз.

Станом на 1 квітня 2016 року за кошти державного бюджету лікування отримують 43 353 пацієнтів. Ще 19 496 пацієнтів отримують лікування за кошти Глобального фонду, ліки для яких закуповує Мережа ЛЖВ. Тому активісти Кіровоградського обласного відділення мережі ЛЖВ звернулися до голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка із закликом вшанувати пам'ять людей, які померли від ВІЛ, та із вимогою забезпечити отримання лікування під медичним наглядом для усіх без винятку пацієнтів з ВІЛ в нашій області.

У свою чергу Всеукраїнська Мережа ЛЖВ уже направила до Кабінету міністрів України та Міністерства охорони здоров’я лист із вимогою забезпечити лікуванням усіх без винятку пацієнтів з ВІЛ уже у 2016-му році. Адже тільки 100% лікування зупинить епідемію ВІЛ в Україні і тільки 100% лікування зробить кров ВІЛ+ пацієнтів безпечною

Довідка:

Відповідно до загальнодержавної програми по боротьбі зі СНІДом, у 2016 році лікування мають отримувати 105 748 осіб. Наразі лікується 64 029. Держава не виконує свої зобов'язання по лікуванню. 105 748 на лікуванні – це абсолютний мінімум, який держава має забезпечити в цьому році. За майже 30 років епідемії в Україні від СНІДу померли 39 085 людей. Усі ці люди могли б жити і до сьогодні, якби отримували необхідне лікування.

Якщо кожна ВІЛ+ людина в Україні отримуватиме АРТ-терапію, це дозволить зупинити епідемію ВІЛ/СНІДу у найближчі роки.

Оціночна кількість ВІЛ-позитивних людей в Україні сягає 230 000 осіб. Наразі, лікування отримує чверть всіх ВІЛ-інфікованих в Україні (63 029 на лікуванні всього станом на 01.04.2016), а знає про свій ВІЛ-позитивний статус лише половина (126 604 ВІЛ-позитивних на медичному обліку станом на 01.01.2016).

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!