Програма по захисту прав внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю "LITTLE BERTA"

24.04.16, 20:00
Євгеній Фомін, керівник "Фонду прав людини"
Євгеній Фомін, керівник "Фонду прав людини"

На Кіровоградщині стартувала Програма по захисту прав внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю "LITTLE BERTA". Вона започаткована громадською організацією "Фундація прав людини", яка з 2001 року працює у всіх регіонах України, у тому числі і на Кіровоградщині.

Оскільки одним із ключових напрямів роботи "Фонду прав людини" є захист прав людей з інвалідністю, то минулого року керівництво організації прийняло рішення про впровадження ще й програми по соціально-економічному захисту для внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю (ВПЛИ).

Школа у Дніпропетровську
Школа у Дніпропетровську
- Мета проекту - посилення активності і професіоналізму груп людей, що самоорганізовуються, з інвалідністю, волонтерського руху з метою створення ефективної правозахисної програми шляхом об'єднання переселенців з інвалідністю в Кіровоградській. Запорізькою, Дніпропетровською і Харківською областях, - розповідає керівник "Фонду прав людини", наш земляк Євгеній Фомін. За його словами, цей проект проходить при фінансовій підтримці Посольства Федеральної Республіки Німеччина.


У рамках проекту лідери серед внутрішньо переміщених осіб, люди з особливими потребами з Кіровограду та Ульновського району побували у Дніпропетровську - на триденній школі.

- У Кіровоградській області партнером у рамках проекту є громадська організація "Турбота". Ми плануємо провести десять лекцій для внутрішньо переміщених осіб і членів їх сімей на різні актуальні і цікаві для аудиторії теми, - розповідає керівник проекту Вікторія Талашкевич. Також до участі у проекті залучено Ульяновське районне відділення «Українського Товариства Сліпих» (керівник – Марина Нестеренко), як партнера у виконанні проекту.

Школа у Дніпропетровську
Школа у Дніпропетровську
На кінець травня на Кіровоградщині відбудеться круглий стіл за участі представників громадських організацій, що працюють із внутрішньо переміщеними особами, а також із людьми з інвалідністю. Йтиметься про місце внутрішньо переміщених осіб із інвалідністю у системі соціального захисту області і про реабілітацію в місцях переміщення. Запланована дата – 26 травня.


Відразу по тому в Ульянові 27-28 травня пройде дводенний семінар на тему "Активний правозахист: роль переселенців як ресурсу місцевого розвитку регіону". У рамках проекту також планується надавати юридичні консультації внутрішньо переміщених особам і іншим категоріям осіб з інвалідністю. До цієї роботи буде залучено юриста та правозахисника Олексія Флоренка.

Стежте за анонсами і оголошеннями у рамках проекту на сторінці громадської організації "Турбота": https://www.facebook.com/NROTurbota а також в групі ФПЛ https://www.facebook.com/NROTurbota Контактна особа в Кіровограді - Вікторія Талашкевич, телефон 050-321-39-19, профіль в Facebook - https://www.facebook.com/viktoriiatalashkevych



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!