Діти будуть!

22.04.16, 12:00
Олександр Микитюк, Тарас Хомета та Олена Макарук
Олександр Микитюк, Тарас Хомета та Олена Макарук

Бажання мати дитину для українських сімей не завжди співпадає з можливістю, чи то за станом здоров’я, чи то за розмірами статків. Нині одна дитина – це розкіш, а двоє – сміливий крок, на який наважуються далеко не всі. Про троє дітей та більше дехто навіть говорити не хоче. Однак, за твердженням фахівців, демографічну ситуацію в Україні може врятувати лише наявність у кожній сім’ї не менше трьох дітей. Але то вже інша тема.

Наразі мова йтиме про сім’ї, які мріють, але, з певних причин, не можуть народити дитину самостійно. На допомогу таким родинам приходять клініки репродуктивного здоров’я, яких в Україні достатньо аби допомогти тим, хто має фінансову можливість скористатися їх послугами. Так, наприклад, медична компанія ilaya має можливість забезпечити своїх пацієнтів діагностикою експертного рівня та проведенням малоінвазивного лікування для досягнення максимального одужання.

У компанії працюють спеціалісти з вищою кваліфікаційною категорією, які використовують інноваційне унікальне медичне обладнання. Медична компанія застосовує безболісні та малоінвазивні методи лікування, високі стандарти стерилізації та дезінфекції, активне впровадження власних наукових розробок, конфіденційність і захищеність інформації, ексклюзивні послуги на території України, операції у форматі «хірургія одного дня», медичний сервіс європейського рівня.

Днями, під час прес-брифінгу для журналістів, який відбувся у Кіровограді перед початком науково-практичної конференції "Актуальні питання репродуктивного здоров'я", провідні фахівці в області репродуктивного здоров'я медичного центру ilaya: акушер-гінеколог другої кваліфікаційної категорії, репродуктолог Тарас Хомета та акушер-гінеколог, репродуктолог, ендоскопічний хірург Олександр Микитюк, розповіли про важливість захисту репродуктивного здоров’я та причини жіночого і чоловічого безпліддя. А Олена Макарук, завідуюча відділенням Центру планування сім'ї в Кіровограді, озвучила статистику безпліддя в Україні та на Кіровоградщині.

Так, зокрема, Олександр Микитюк повідомив, що медична компанія ilaya активно співпрацює з лікарями в регіонах аби поділитися власним європейським досвідом. За його словами, 15-25% українських пар мають проблеми, вирішення яких можливе завдяки донорським матеріалам та сурогатному материнству. «Часто пацієнти приходять до нас з повним пакетом аналізів та документів, а це позитивна тенденція, яка означає, що в регіонах є багато кваліфікованих спеціалістів, які можуть встановити причини внепліддя і направити у клініку репродуктивного здоров’я», - додав Олександр Микитюк.


А Тарас Хомета розповів, що нині в Україні недостатньо клінік репродукції, щоб забезпечити населення України повною мірою. Також нині українські клініки намагаються повністю відмовитися від підсадки трьох ембріонів, адже за позитивного результату така вагітність вважатиметься патологією і є складною для виношування трьох дітей. Такий варіант раніше був можливий лише за згодою лікаря та самих пацієнтів. За кордоном же вже давно відмовилися, тай й це заборонено законом, від підсадки навіть двох ембріонів, лише по одному.

«Щодня в нашу клініку звертаються по кілька неплідних пар. Можу запевнити, що в Україні такі послуги в 2-3 рази дешевші, ніж за кордоном. А в нашій медичній компанії перша консультація з репродуктологом є безкоштовною. Ми створюємо всі умови для пар, які хочуть мати дітей», - зауважив Тарас Хомета.

Олена Макарук
Олена Макарук
За словами Олени Макарук, послугами медичної компанії ilaya скористалися понад два десятки пар з Кіровоградщини. А що стосується загальної статистики безпліддя, як в регіоні, так і у державі, то вона, за словами фахівця, є дуже не точною. Дані збираються шляхом соціологічного опитування, згідно з яким 15-20% сімей є неплідними.

«Нині в Кіровоградській області швидко падає природний приріст населення. Жіноче населення старіє, існує тенденція до народжуваності хлопчиків. Аби уникнути демографічної катастрофи, в кожній українській сім’ї має бути щонайменше троє дітей. А на це впливає багато факторів, зокрема, низький економічний рівень, необізнаність населення в питаннях репродуктивного здоров’я. Так, наприклад, у 2015 році було зафіксовано 774 випадки жіночого безпліддя та 174 випадки чоловічого безпліддя. Тож, говорити про те, що це стосується лише жінок, ми не можемо. Додам також, що кожна десята жінка, яка звертається до мене, отримує бажану вагітність за допомогою репродуктивних технологій», - розповіла Олена Макарук. Під час науково-практичної конференції "Актуальні питання репродуктивного здоров'я" у Кіровограді були обговорені: діагностика та лікування безпліддя, алгоритми дії при проблемах із зачаттям, методи лікування безпліддя в репродуктології, ендоскопічні методи вирішення проблем репродуктивного здоров'я.


текст - Ася Цуркан, фото - Анна Горобцова

Далі - відео Ігоря Філіпенка, сайт "Фотоінформ":



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!