Мій вибір – моє життя!

15.04.16, 10:00

«Яку професію мені обрати?» – ось питання, яке ставить собі кожна молода людина, що вступає в доросле життя. Звісно, нелегко вибрати професію з 2000, які існують сьогодні. Людина проводить на роботі майже півжиття. Тому це дуже важливо – правильно обрати професію.

Психологи вважають, що професію необхідно вибирати у відповідності з індивідуальними здібностями і талантами людини. Звичайно, ще з дитинства ми вибираємо свою майбутню професію. Хоча вона змінюється по декілька разів на тиждень, але все ж діти мають якесь уявлення про те, ким вони стануть. Як це дивно, лише деякі дев’ятикласники впевнено можуть назвати своє майбутнє покликання. Більшість же до кінця не можуть визначитися.
Найскладніше зробити такий вибір дітям соціальної категорії, адже немає поруч батьків, які б допомогли та підтримали в цей важливий період. Отож, щоб не помилитися з вибором майбутньої професії Благодійна організація Міжнародний благодійний фонд «Єлізавета» потурбувались та підготували триденний семінар-тренінг з профорієнтації на тему «Мій вибір – моє життя» для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Семінар-тренінг проходив на базі комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Кіровоградської обласної ради.
Під час семінару вихованці дитячого будинку сімейного типу «Наш дім» та вихованці комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» ознайомились та відвідали декілька навчальних закладів м. Кіровограда, побували в виробничих приміщеннях Кіровоградської швейної фабрики «Зорянка», пройшли тестування та отримали рекомендації щодо вибору майбутньої професії від спеціалістів КОЦЗ, мали змогу поспілкуватись з психологом.
Дехто з дітей вже зацікавився відвіданими навчальними закладами та прийняв рішення щодо майбутньої професії, про що свідчать слова одного з вихованців «Нашого дому»: «Коли я замислююся про свою майбутню професію, в першу чергу мене цікавить її корисність та практичність. Я хочу стати слюсарем з ремонту автомобілів. Чому я зробив такий вибір? Професія слюсаря - справжня чоловіча професія. Вона дуже цікава та вимагає високої кваліфікації».

БО «Міжнародний благодійний фонд «Єлізавета»» висловлює велику вдячність за підтримку та допомогу у проведенні семінарі-тренінгу Кіровоградському обласному центру зайнятості, а саме відділу організації профорієнтації, тренеру-психологу центра медико-психологічної реабілітації «КОМ-ПАС» Фоменко А.Г. , Кіровоградському професійному ліцею побутового обслуговування № 14, Державному навчальному закладу "Кіровоградський професійний ліцей імені Героя Радянського Союзу О.С.Єгорова", Державному навчальному закладу "Вище професійне училище №9 м. Кіровоград", Кіровоградській швейній фабриці «Зорянка».
Сподіваємось, що діти зроблять правильний вибір та оберуть собі професію до душі!

Прес- служба Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Єлізавета»». Контактний телефон: 0505262936




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!